Η SAS δείχνει στα παιδιά την αξία των δεδομένων και των analytics μέσω του αθλητισμού

    Από: Startup Team

Το πρόγραμμα ενισχύει το data literacy, προετοιμάζει τα παιδιά για ένα μέλλον όπου τα δεδομένα κυριαρχούν και βελτιώνει τις αθλητικές τους δεξιότητες.

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των analytics, παρουσιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το The Batting Lab, που δημιούργησε για να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της SAS.Πρόκειται για μια νέα, διαδραστική εμπειρία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI), computer vision και Internet of Things (IoT) για να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τις αθλητικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους ως προς τη χρήση δεδομένων και analytics, ένα θεμελιώδες στοιχείο του data literacy.

Το Batting Lab εφαρμόζει την επιστήμη των δεδομένων για να βοηθήσει τα παιδιά να χρησιμοποιούν καλύτερα τα στατιστικά αποτελέσματα των επιδόσεών τους. Έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει τα δεδομένα και τα analytics πιο προσβάσιμα, χρήσιμα και διασκεδαστικά. Η ενίσχυση του data literacy θα βοηθήσει τους νέους να προοδεύσουν σε έναν κόσμο ο οποίος διαμορφώνεται από τα δεδομένα και τις τεχνολογίες ανάλυσής τους. Στην πραγματικότητα, οι ίδιες τεχνολογίες που τροφοδοτούν το Batting Lab βοηθούν τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.

Χαρακτηριστικά, στο άθλημα του μπέιζμπολ, το Batting Lab περιλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον με αισθητήρες και κάμερες που συλλέγουν περισσότερα από 50.000 σημεία δεδομένων σε κάθε κίνηση του μπαστουνιού. Για παράδειγμα, με 50 επαναλήψεις μιας κίνησης, αναλύονται περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια σημεία δεδομένων. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, του computer vision και του IoT, τα δεδομένα αναλύονται σε πραγματικό χρόνο και η ανατροφοδότηση και οι προτάσεις βελτίωσης παρουσιάζονται μέσω  in-cage displays.

Οι αθλητές βλέπουν πώς μπορούν να  βελτιστοποιήσουν την κατανομή του βάρους τους, τη θέση των χεριών, τις κινήσεις του κορμού και άλλα. Το Batting Lab ανέλυσε για παράδειγμα χιλιάδες χτυπήματα από κορυφαίους παίκτες μπέιζμπολ για να δημιουργήσει ένα μοντέλο καλύτερου χτυπήματος. Χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές να πετύχουν ένα καλύτερο χτύπημα.

Ο 12χρονος Genkai Sharmin, ένα από τα παιδιά που έζησαν την εμπειρία του Batting Lab σχολίασε: «Μπορώ να δω τι έκανα λάθος. Ένας προπονητής θα μου το έλεγε απλά προφορικά και δεν θα καταλάβαινα πραγματικά τί πρέπει να διορθώσω. Το Batting Lab μου δείχνει ακριβώς τί πρέπει να βελτιώσω. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν απλά ένα περιβάλλον με πολλές κάμερες, αλλά εξεπλάγην όταν είδα τι μπορούσε να κάνει.»

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από το Batting Lab, αφού προσφέρει ένα Data Playbook για το σπίτι, μια ηλεκτρονική έκδοση του προγράμματος, όπου τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο και να λαμβάνουν καθοδήγηση. Καθώς τα παιδιά βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, αποκτούν επίσης αυτοπεποίθηση στη χρήση δεδομένων και analytics για την επίτευξη των στόχων τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη, το computer vision και άλλες προηγμένες τεχνολογίες του Batting Lab είναι οι ίδιες που υιοθετούνται  από τους πελάτες της SAS σε όλο τον κόσμο.

«Το Batting Lab κάνει τα δεδομένα και τα analytics διασκεδαστικά. Πολύ γρήγορα τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους,» δήλωσε η Lucy Kosturko, Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της SAS. «Στόχος μας είναι με τη βοήθεια του Batting Lab τα παιδιά να νιώθουν μεγαλύτερη άνεση στην εφαρμογή δεδομένων για την επίλυση προβλημάτων, τη βελτίωση των δεξιοτήτων και την κατανόηση του κόσμου τους ακόμη και από στο σπίτι.»

Το πιο σημαντικό προτέρημα του  Batting Lab, εκτός από την βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών, είναι ότι τα προετοιμάζει για το μέλλον, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση να εργαστούν με τα δεδομένα και τα analytics που διέπουν τον κόσμο γύρω μας. Αυτή η εισαγωγή στα δεδομένα και τα analytics υπό την έννοια του data literacy αποτελεί το πιο δυνατό στοιχείο του Batting Lab.

Η SAS στηρίζει το data literacy

Η SAS στηρίζει εδώ και καιρό το data literacy για να βοηθήσει τους ανθρώπους να περιηγηθούν και να προοδεύσουν σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από δεδομένα. Το Data literacy είναι η ικανότητα αξιοποίησης, ερμηνείας και κατανόησης δεδομένων και αποτελεί βασική δεξιότητα για την επιτυχία στον κόσμο και στους χώρους εργασίας του σήμερα. Μέσω προγραμμάτων όπως το Batting Lab, καθώς και μαθημάτων και δωρεάν εργαλείων για εκπαιδευτικούς, η SAS καθιστά το data literacy προσιτό σε όλους.