Ιστορική απόφαση. Η ανακοίνωση που μόλις έκαναν τα Zara αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε

    Από: Startup Team

 Η Inditex, ο όμιλος στον οποίο ανήκουν brands όπως τα Zara, Zara Home, Massimo Dutti και Pull & Bear, μόλις ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 όλες οι κολεξιόν της θα φτιάχνονται 100% από βιώσιμα υλικά.

Δεν είναι όμως η μοναδική «πράσινη» απόφαση που λήφθηκε. Στόχος του ομίλου είναι, επίσης, μέχρι το 2025 το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται στα γραφεία, τα εργοστάσια και τα καταστήματα Zara να προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και να εκμηδενιστούν τα απορρίμματα που καταλήγουν σε χωματερές. Μέχρι το 2023, ειδικότερα, η βισκόζη που χρησιμοποιείται θα είναι 100% βιώσιμη.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Pablo Isla, υψηλόβαθμο στέλεχος της Inditex: «Πρέπει να γίνουμε δύναμη αλλαγής, όχι μόνο στην εταιρεία μας αλλά σε ολόκληρο τον τομέα. Εμείς είμαστε που θέτουμε τους εξής στόχους: Η ισχύς και ορμή για αλλαγή προέρχεται από την εμπορική ομάδα, τους ανθρώπους που εργάζονται με τους προμηθευτές μας, τους ανθρώπους που εργάζονται με υφάσματα. Είναι κάτι που συμβαίνει μέσα στην εταιρεία μας».

Ήδη έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα, προς μια κατεύθυνση πιο φιλική προς το περιβάλλον. Η Inditex έχει εγκαταστήσει από το 2015 σημεία περισυλλογής παλιών ρούχων σε πάνω από 800 καταστήματα σε χώρες όπως η Ισπανία, το Πεκίνο και η Σαγκάη, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Η δράση πρόκειται να εξαπλωθεί, προσεχώς, σε Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία «γρήγορης» μόδας που αναθεωρεί τις πρακτικές της, υιοθετώντας μια πιο οικολογική φιλοσοφία. Τα H&M έχουν ήδη λανσάρει την «πράσινη» συλλογή Conscious Exclusive και επιδιώκουν μέχρι το 2020 να χρησιμοποιούν αποκλειστικά βαμβάκι από βιώσιμες πηγές.

Δείτε στο βίντεο τι σημαίνει βιώσιμη μόδα και γιατί να την προτιμήσουμε:

Πηγή: womantoc.gr