Νέο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης εγκαινίασε η AB Βασιλόπουλος

    Από: Startup Team

Η AB Βασιλόπουλος, εγκαινίασε πρόσφατα το 88ο ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Νέο Βουτζά στη Ραφήνα, σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης, έχει στόχο να συμβάλλει στην ενεργοποίηση και στην παρακίνηση των πολιτών της περιοχής να αναλάβουν δράση και να «αλλάξουν συνήθειες» για ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας. Οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν έως και 6 υλικά, ενώ για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται δίνεται χρηματικό αντίτιμο για την ενίσχυση μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, τόνισε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα, μια μέρα έναρξης που έχει σχέση με το τί κληρονομούμε στα παιδιά μας. Γιατί ο κόσμος που ζούμε είναι δανεικός. Τον έχουμε δανειστεί από αυτά και οφείλουμε να τον παραδώσουμε πίσω σε πιο καλή κατάσταση από αυτήν που τον παραλάβαμε. Τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον, πρέπει να γαλουχηθούν μέσα σε αυτό το πνεύμα, ώστε να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανακύκλωσης».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε: «Είμαι εδώ σήμερα αρχικά ως κάτοικος Νέου Βουτζά, ως ένας άνθρωπος που ζει κι αναπνέει σε αυτό το χώρο 26 χρόνια τώρα» και συνέχισε «Χρειάζεται όλοι σήμερα να αναλάβουμε δράση για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Δεσμευτήκαμε ως εταιρεία να μειώσουμε το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025 με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια. Γιατί έχουμε όλοι χρέος απέναντι στον πλανήτη, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στις νέες γενιές».

Σημειώνεται ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και η μοναδική εταιρεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη που εφαρμόζει το ατομικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών, από το 2003. Από αυτή την προσπάθεια, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 15 εκατομμύρια τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στα κέντρα ανακύκλωσης ΑΒ, μόνο κατά την τελευταία πενταετία.

Διαθέτει σήμερα 87 κέντρα ανακύκλωσης (33 μικρά και 54 μεγάλα) σε καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα. Στα μεγάλα κέντρα ανακύκλωσης μπορούν να ανακυκλωθούν έως και έξι υλικά: πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μεταλλικοί περίακτές και πλαστικά δοχεία, ενώ στα μικρά έως 2 υλικά (πλαστικά μπουκάλια & μεταλλικά κουτιά). Για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται δίνεται χρηματικό αντίτιμο, για την ενίσχυση μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων. Συνδυαστικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει τη δυνατότητα ανακύκλωσης παλιών λαμπτήρων πυρακτώσεως και μπαταριών στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται στα καταστήματά της. Την τελευταία 5ετία πάνω από 15 εκατ. τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών έχουν συγκεντρωθεί στα κέντρα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πηγή: fortunegreece.com