Οι Eco-Conscious Πρωτοβουλίες της LG για ένα Καλύτερο Αύριο

    Από: Startup Team

Σύμφωνα με έρευνα, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο από όλες τις εποχές.

Η LG Electronics(LG) συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα σε ενέργειες για ένα καλύτερο περιβάλλον. Σύμφωνα με μελέτη για την παγκόσμια υγεία και ευεξία που διεξήχθη από τη NielsenIQ πέρυσι, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για περιβαλλοντικά ζητήματα και οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στη συλλογική μας υγεία τόσο τώρα όσο και στο μέλλον, βρίσκονται στο πιο υψηλό επίπεδο από όλες τις εποχές[1].

Αναγνωρίζοντας την απειλή που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δεσμευτεί για την ανακύκλωση, τη μείωση των οικιακών απορριμμάτων και την επιλογή προϊόντων από εταιρίες που μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον. Η LG, μια εταιρεία που συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία του πλανήτη, αναζητά ενεργά λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με το κλίμα στον κόσμο, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής της για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου και να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση.

 

Μείωση των εκπομπών από την παραγωγική διαδικασία

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, η πρωτοβουλία Zero Carbon 2030 της LG, η οποία στοχεύει στη μείωση της συνολικής ποσότητας άμεσων και έμμεσων εκπομπών άνθρακα που παράγονται κατά τη διαδικασία παραγωγής κατά 50 τοις εκατό (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2017). Εκτός από την εκτεταμένη πρωτοβουλία της για το 2030, η LG έγινε πέρυσι η πρώτη κορεατική εταιρεία που συμμετείχε στην εκστρατεία Business Ambition for 1,5°C, η οποία ενώνει εταιρείες και κρατικούς φορείς σε μια παγκόσμια προσπάθεια να φτάσει το «καθαρό μηδέν». Οι στόχοι της εκστρατείας βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα που συντάχθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) και περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG).

Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η LG έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση των εκπομπών GHG σε όλη τη διαδικασία κατασκευής οικιακών συσκευών. Το LG Smart Park στο Changwon, το οποίο ονομάστηκε Lighthouse Factory από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των εκπομπών GHG κατά την παραγωγή, ενώ επίσης αυξάνει την ενεργειακή απόδοση κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Changwon. Μεταξύ των πολλών καινοτομιών στο LG Smart Park που συμβάλλουν στη συρρίκνωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, είναι οι σύγχρονες λύσεις διαχείρισης ενέργειας, όπως το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και το Building Energy Control (BECON)[2].

 

Μείωση της χρήσης πόρων με την τεχνολογία Inverter της LG

Η LG δεσμεύεται επίσης να βοηθά τους καταναλωτές να επιτύχουν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής περιορίζοντας τις εκπομπές GHG και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση κατά την πραγματική χρήση των οικιακών συσκευών της. Τα ψυγεία, τα πλυντήρια ρούχων, τα στεγνωτήρια και τα κλιματιστικά της LG υιοθετούν τη διάσημη τεχνολογία Inverter της εταιρείας βελτιστοποιώντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παρέχοντας λειτουργίες υψηλής απόδοσης.

Χρησιμοποιώντας λιγότερη ισχύ από τους συμβατικούς συμπιεστές ψυγείων[3], ο Γραμμικός Συμπιεστής Inverter της εταιρείας έχει επίσης αναγνωριστεί από το Βραβείο Αναδυόμενης Τεχνολογίας ENERGY STAR για μειωμένες εκπομπές αερίων.[4]

 

Οικολογική συσκευασία και ανακυκλωμένα πλαστικά

Η πραγματοποίηση περιβαλλοντικά υπεύθυνων αλλαγών στη συσκευασία των προϊόντων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη μας. Η LG έχει αναπτύξει τις δικές της οδηγίες σχεδιασμού συσκευασίας για τη μείωση των απορριμμάτων και την απομάκρυνση από υλικά που ενδέχεται να βλάψουν τη Γη και την υγεία των ανθρώπων. Οι οδηγίες ορίζουν μια πιο ελάχιστη χρήση υλικών συσκευασίας για τη μείωση του συνολικού όγκου συσκευασίας και αποκαλύπτουν την αυξημένη εστίαση της εταιρείας στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Όλες οι οικιακές συσκευές της LG θα ενσωματώσουν σύντομα οικολογική συσκευασία. Η εταιρεία έχει ήδη μειώσει την ετήσια χρήση πολυστυρενίου κατά 19 τόνους μέσω της υιοθέτησης συσκευασιών πολυπροπυλενίου για τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών του συστήματός της.

Μέσω ποικίλων πρωτοβουλιών, λύσεων και τεχνολογιών αιχμής, η LG θα συνεχίζει να μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου «αύριο» για όλους.

[1]. Το 61% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ συμφώνησε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα βλάπτουν την τρέχουσα και τη μελλοντική τους υγεία. (Πηγή: NielsenIQ Global Health & Wellness Study που πραγματοποιήθηκε σε 17 αγορές, Σεπτέμβριος 2021)

[2] Η εισροή ενέργειας ανά παραγόμενη μονάδα και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ανά παραγόμενη μονάδα έχουν μειωθεί κατά 30 τοις εκατό, συγκρίνοντας τα στοιχεία από το έτος 2020 έως το 2021 σύμφωνα με την έκθεση επισκέψεων στο χώρο του φάρου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

[3] Δοκιμάστηκε από το VDE συγκρίνοντας την κατανάλωση ενέργειας μεταξύ του μοντέλου LG GBB530NSCXE (LG Inverter Linear Compressor) και του GBB530NSQWB (συμβατικός παλινδρομικός συμπιεστής LG). Δοκιμή κατανάλωσης ενέργειας με βάση το πρότυπο ISO 15502.

[4] Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPTA) τιμήθηκε με 43 μοντέλα ψυγείων-καταψύκτη που διαθέτουν Γραμμικό Συμπιεστή Inverter και χρησιμοποιούν R-600a, ένα ψυκτικό με πολύ χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (κάτω από 15), απονέμοντας το Βραβείο Energy Star Emerging Technology Award τον Απρίλιο του 2022.