Οι συνιδιοκτήτες της PAROSTEC συμμετείχαν στη δράση για το κλίμα “Walk It Back”

    Από: Startup Team

Ο Γιώργος Καγγέλης και ο Γιώργος Οικονομόπουλος, συνιδιοκτήτες της PAROSTEC, έγιναν μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για το κλίμα “Walk It Back”, που δημιουργήθηκε από τον Craig Cohon. Ειδικότερα, στις αρχές Μαίου οι δύο επιχειρηματίες περπάτησαν μαζί με τον Craig στη Βουλγαρία και διένυσαν σε μία ημέρα περισσότερα από 33 χιλιόμετρα.

Το “Walk It Back” αποτελεί μία παγκόσμια περιβαλλοντική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για το ταξίδι του Craig Cohon, πρώην Global Brand Manager της Coca-Cola, από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη με τα πόδια, με απώτερο στόχο να αντιστρέψει το βεβαρυμμένο ενεργειακό του αποτύπωμα από την ημέρα της γέννησης του. Περπατώντας 30 χιλιόμετρα ημερησίως, ο Craig έχει διασχίσει έως τώρα 14 ευρωπαϊκές χώρες. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο οργανισμών (Re-Earth Initiative, Global Citizen, UCLG), εταιρείες που στηρίζουν τη βιωσιμότητα, αλλά και μεμονωμένα άτομα που περπατούν για λίγα χιλιόμετρα μαζί με τον Craig.

Αναφερόμενοι στη δράση ‘Walk It Back”, οι συνιδιοκτήτες της PAROSTEC, Γιώργος Καγγέλης και Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσαν σχετικά, “ Ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ο Craig είναι ένας άνθρωπος με όραμα, που μας ενέπνευσε να συμβάλουμε και εμείς στο ταξίδι ορόσημο, που επέλεξε να κάνει για το κλίμα. Τα ζητήματα για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην PAROSTEC, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δεσμευτεί να κατασκευάζουμε  περισσότερα κτίρια με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα”.