Η αγορά του fintech θα φτάσει σε αξία τα $305 δισ. το 2025

    Από: Startup Team

Ταχύτατη εξέλιξη αναμένεται να σημειώσει η παγκόσμια αγορά του fintech τα επόμενα χρόνια. Ο κλάδος θα “τρέξει” με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20%-25% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του GlobeNewswire, η αξία του τοποθετείται στα $305 δισ. με ορίζοντα το 2025.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση της η Aegean Equity, το 2022 είναι μια χρονιά-ορόσημο για τη βιομηχανία fintech, με τη γραμμή μεταξύ της χρηματο-οικονομικής τεχνολογίας και των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να γίνεται όλο και πιο θολή.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Aegean Equity, το fintech μπορεί να έχει δύο σημαντικές επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο:

– Απώλεια θέσεων εργασίας: Πολλοί φοβούνται ότι το fintech θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας στον χρηματoπιστωτικό τομέα.

– Δομή του χρηματοοικονομικού κλάδου: Οι εταιρείες Fintech προκαλούν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επανεξετάσουν τις οργανωτικές δομές, τις λειτουργίες τους και την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό.

“Λόγω του ανταγωνισμού από τις fintech εταιρείες και την πανδημία του κορωνοϊού, σχεδόν κάθε υφιστάμενος χρηματοπιστωτικός οργανισμός συμπεριφέρεται τώρα διαφορετικά και συμμετέχει σε πράξεις καινοτομίας. Ως αποτέλεσμα, οι εν ενεργεία φορείς επενδύουν, αποκτούν και συνεργάζονται με ανταγωνιστές fintech”, αναφέρει η ανάλυση.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr