Η Ευρώπη αποκτά “Ψηφιακό DNA”

    Από: Startup Team

Μια σημαντική σελίδα στην ψηφιακή της ιστορία γράφει η Ευρώπη, η οποία αποκτά “Ψηφιακό DNA”, όπως αποκαλείται η διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές. Η υπογραφή της ευρωπαϊκής διακήρυξης αντικατοπτρίζει την κοινή πολιτική δέσμευση της Ε.Ε. να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτά τα δικαιώματα και οι αρχές συνεπάγονται: οικονομικά προσιτή ψηφιακή συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας παντού και για όλους/-ες, καλά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και εκπαιδευτικούς με ψηφιακές δεξιότητες, απρόσκοπτη πρόσβαση σε online δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, συνεπάγονται ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά, αποσύνδεση μετά τις ώρες εργασίας, απόκτηση εύκολα κατανοητών πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο των ψηφιακών μας προϊόντων στο περιβάλλον, έλεγχο του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και σε ποιους κοινοποιούνται.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μετσόλα και ο Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Πετρ Φιάλα, που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου, υπέγραψαν το σχετικό κείμενο. Η Διακήρυξη καταδεικνύει τη δέσμευση της Ε.Ε. για έναν προστατευμένο, ασφαλή και βιώσιμο ψηφιακό μετασχηματισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο, σύμφωνα με της βασικές αξίες της Ε.Ε. και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr