«Η σημασία της πρώτης εντύπωσης στις πωλήσεις» | Νέο επεισόδιο (Νο 13) on demand της ραδιοφωνικής εκπομπής Επιχειρηματικότητα στα FM

    Από: Startup Team

Στη εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 13/7/2023 παρουσιάστηκε η σημασία της πρώτης εντύπωσης στις πωλήσεις και στην επιχειρηματικότητα.

Η πρώτη εντύπωση αφορά στην πρώτη εμπειρία ή γνώμη που αποκτάμε για κάποιον κατά την αρχική συνάντησή μας. Η σημασία της πρώτης εντύπωσης είναι σημαντική, καθώς μπορεί να διαμορφώσει την αρχική μας γνώμη. Οι άνθρωποι συχνά βασίζονται στις πρώτες εντυπώσεις για να σχηματίσουν γρήγορες και επιφανειακές κρίσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος μας προσπαθεί να επεξεργαστεί γρήγορα τις πληροφορίες που λαμβάνει και να βγάλει συμπεράσματα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επιβίωσης. Ωστόσο, η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα ακριβής ή πλήρης. Οι προκαταλήψεις, οι προσωπικές εμπειρίες και οι στερεότυπες αντιλήψεις μπορούν να επηρεάσουν την αξιολόγησή μας.

Με καλεσμένη την image consultant Μάγδα Καζόλη, παρουσιάστηκε η σημασία της επαγγελματικής εικόνας στην επιχειρηματικότητα. Αναλύθηκε η σημασία της πρώτης εντύπωσης, τέθηκαν οι βάσεις για την σωστή χρήση της γλώσσας του σώματος, των ρούχων και της λεκτικής επικοινωνίας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα οφέλη από τη σωστή επαγγελματική εικόνα όπως η αύξηση των πωλήσεων, η καλύτερη αντιμετώπιση του πελάτη σε κάποιο πρόβλημα και η πιστότητα που αναπτύσσεται σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες σχέσεις που χτίζονται. Ακόμα, έγινε αναφορά στους λόγους για τους όποιους η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, δόθηκαν tips για το πως αυτή αλλάζει εάν δεν κερδίσουμε εξ αρχής τις εντυπώσεις και δόθηκαν συμβουλές και για τα ΝΑΙ και ΜΗ στα χρώματα που επιλέγουμε.

H ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με τους καλεσμένους βλέπουμε μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα

χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνουμε παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 13) «Η σημασία της πρώτης εντύπωσης στις πωλήσεις» μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Χορηγοί Επικοινωνίας: