Ημέρα της Ευρώπης 2022: η devolo συγκρίνει τις ταχύτητες του Internet

    Από: Startup Team

Βιντεοκλήσεις, ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας, κατ’ οίκον σεμινάρια γυμναστικής και streaming σειρών. Ποιο είναι το κοινό τους στοιχείο; Μια σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο Internet. Για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, ρίχνουμε μια ματιά στις διεθνείς ταχύτητες Internet, αλλά και στην κατάταξη που βρίσκεται η Ελλάδα.

Παγκόσμιοι ηγέτες

Σε ποιες χώρες οι γραμμές του Internet «λάμπουν» περισσότερο; Η κατάταξη ταχύτητας Internet από την Ookla θα μας δώσει την απάντηση. Οι χειριστές της γνωστής ιστοσελίδας Speedtest.net κατέγραψαν τις ταχύτητες σύνδεσης σε όλο τον κόσμο και επέλεξαν τη Σιγκαπούρη, για ακόμα μια χρονιά, ως νικήτρια στο Speedtest Global Index (Μάρτιος 2022). Η μέση ταχύτητα downstream είναι στο απίστευτο νούμερο των 197,97 Mbps. Η ταχύτητα upstream βρίσκεται στα 166,31 Mbps.

Μια ματιά στην Ευρώπη

Η πρώτη σε κατάταξη χώρα μέλος της ΕΕ στη λίστα, είναι η Δανία με downstream 170,38 Mbps και 94,52 Mbps upstream. Με αυτούς τους ρυθμούς, η Δανία κερδίζει την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Ookla. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούνται στο top 10 είναι το Μονακό (6η) και η Ισπανία (10η). Οι κάτοικοι αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών απολαμβάνουν το Internet στα 158 και 136 Mbps περίπου αντίστοιχα (downstream).

Μικρά και σταθερά βήματα για την Ελλάδα

Πώς είναι η εικόνα στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, καθώς έχουμε ανέβει στην 91η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με μόλις 36,21 Mbps μέση ταχύτητα downstream. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αν αναλογιστούμε ότι η βελτίωση της ταχύτητας σε σχέση με πέρσι είναι μόλις 1,38 μονάδες και 6 θέσεις υψηλότερα.

Αξιοποιήστε σωστά τη σύνδεση στο Internet

Αν και τα στατιστικά στοιχεία των παρόχων δοκιμής ταχύτητας βασίζονται μόνο στα δεδομένα χρηστών μεμονωμένων υπηρεσιών και επομένως δεν προσφέρουν μια πλήρη εικόνα, σίγουρα δείχνουν περιθώρια βελτίωσης των διαδικτυακών ταχυτήτων στη Ελλάδα. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως το διαθέσιμο bandwidth σε ολόκληρο το σπίτι. Ωστόσο, πολλά νοικοκυριά αποτυγχάνουν να το κάνουν επειδή η υποδομή για το WiFi τους είναι ανεπαρκής: ένα router που πρέπει να τροφοδοτήσει μόνο του ένα ολόκληρο σπίτι φτάνει γρήγορα στα όριά του. Τα αποτελέσματα είναι η διακοπή της σύνδεσης, οι μικρές διακοπές κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και κακή ανάλυση κατά τη διάρκεια του streaming.

Οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Οι Γερμανοί πρωτοπόροι στην τεχνολογία Powerline στη devolo, για παράδειγμα, μπορούν να μεταφέρουν το σήμα του Internet σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι προσαρμογείς της σειράς devolo Magic WiFi, οι οποίοι μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα σε ένα σημείο πρόσβασης στο Internet, υψηλών ταχυτήτων. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες WiFi mesh τελευταίας τεχνολογίας διασφαλίζουν ότι οι συνδέσεις είναι γρήγορες και σταθερές.