10 σημάδια που δείχνουν ότι το ταλέντο σου πηγαίνει χαμένο

    Από: Startup Team

Σπούδασες, μόχθησες, διάβασες και τώρα όλα αυτά τα σπουδαία που έμαθες θέλεις να τα κάνεις πράξη! Έφτασε λοιπόν η ώρα της αναζήτησης εργασίας, της εύρεσης αυτής της δουλειάς που θα κάνει όλα αυτά που έμαθες και φαντάστηκες, πραγματικότητα.

Έχεις ξεκινήσει να στέλνεις το ένα βιογραφικό μετά το άλλο σε εταιρείες και θέσεις που θα σε κάνουν δημιουργικό, θα χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις και τις ικανότητές σου και θα καταπλήξεις με την όρεξη και τη ζωντάνια σου. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά μπροστά από το τηλέφωνο, αναμένοντας τη θετική απάντηση από την τελευταία συνέντευξη που είχες πάει. Και ναι τα νέα είναι καλά! Προσλήφθηκες! Ξεκίνησες την πολλά υποσχόμενη αυτή δουλειά με όρεξη, όνειρα και μεράκι.

Έναν χρόνο μετά όμως αντί να αισθάνεσαι ότι είσαι στο ζενίθ της παραγωγικότητάς σου, αισθάνεσαι απογοητευμένος, ίσως και προδομένος. Δεν υπάρχει η αναγνώριση που περίμενες και γενικά νιώθεις ότι δεν λαμβάνεις αυτό που θα  ήθελες από την εργασία σου. Με άλλα λόγια η δουλειά σου δεν σε γεμίζει.

Μήπως όμως το ταλέντο σου πηγαίνει χαμένο;

10 σημάδια που δείχνουν ότι τα ταλέντα σου πηγαίνουν χαμένα

1.Είσαι υπερήφανος για τα όσα έχεις καταφέρει στη δουλειά σου αλλά κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

2.Οι άνθρωποι που αξιολογούν τη δουλειά σου ενδιαφέρονται μόνο για το πόσα χρήματα έχεις φέρει ή για το πόσα χρήματα εξοικονόμησες και για τίποτα άλλο.

3.Ενώ στην αρχή ένιωθες δημιουργικός πλέον όλα είναι μία ανιαρή επανάληψη.

4.Η διοίκηση δεν επενδύει σε νέες ιδέες και πρακτικές με αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα.

5.Δεν έχεις μάθει τίποτα το σπουδαίο μέσα σε έναν χρόνο που να σε βοηθήσει να εξελίξεις την καριέρα σου.

6.Δεν έχουν αναγνωριστεί ποτέ η σκληρή δουλειά και τα κατορθώματά σου.

7.Δεν πληρώνεσαι αρκετά γι’ αυτά που κάνεις.

8.Αντιμετωπίζεις καθημερινά άσχημες συμπεριφορές στον εργασιακό σου χώρο.

9.Δεν βλέπεις σημάδια που να δείχνουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή θα βελτιωθούν.

10.Δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι για να πας για δουλειά.

Χρειάζεσαι κι άλλα σημάδια για να το αποφασίσεις; Έχει έρθει η ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου για κάτι άλλο, αλλιώς κινδυνεύεις να μετατραπείς σε υπάλληλο-ζόμπι και κανείς δεν το θέλει αυτό, ούτε εσύ ούτε ο εργοδότης σου. Ίσως να σκέφτεσαι ότι μπορείς να προσπαθήσεις περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση αν ισχύουν τα παραπάνω, δεν φταις εσύ,  ούτε και μπορείς να επηρεάσεις ιδιαίτερα μία ήδη εδραιωμένη κατάσταση.

Λυτρώσου λοιπόν! Σήκω από το κρεβάτι και ξεκίνα να αναζητάς αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, δημιουργικός και δυνατός. Μην αφήνεις τις καταστάσεις να σε παρασέρνουν, δημιούργησε εσύ το κύμα που θα σε πάει εκεί που θέλεις και όχι εκεί που θέλουν οι άλλοι. Κι αν αυτό σου ακούγεται ιδεώδες και εκτός πραγματικότητας για τη σημερινή αγορά εργασίας δεν είναι, σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν ευκαιρίες και άνθρωποι που θα εκτιμήσουν και θα αξιοποιήσουν τα ταλέντα σου. Κι αν το ταλέντο σου είναι τέτοιο που δεν έχει όρια και δεν μπορεί να «καλουπωθεί» μέσα σε κάτι ήδη υπάρχον τότε φτιάξε εσύ την ευκαιρία, δημιούργησε την επιχείρηση στην οποία οι άλλοι θα καρδιοχτυπούν για μία θετική σου απάντηση, του τύπου «ναι προσληφθήκατε»!

Πηγή: Epixeiro.gr