10 συμβουλές για να παραμείνεις παραγωγικός από το σπίτι

    Από: Startup Team

Ζώντας στην δίνη του κορονοϊού, η καθημερινότητά μας ήταν αναπόφευκτο πως θα αλλάξει. Ο ΠΟΥ θέτει σε «κόκκινο συναγερμό» τον πλανήτη, άπαντες οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και την ίδια στιγμή όλο και περισσότερες εταιρείες κλείνουν τα γραφεία τους προς αποφυγή των κρουσμάτων και διασποράς του ιού.

Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα την τηλεργασία, δηλαδή την εργασία από το σπίτι. Αυτό το είδος εργασίας κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό τα τελευταία χρόνια ελέω τεχνολογίας και πλέον έχουμε την γνώση ώστε να γίνουμε παραγωγικοί, παρότι μπορεί να χαλαρώνουμε στον καναπέ μας.

Όσο ωραίο αν φαντάζει ωστόσο, τόσο δύσκολο μπορεί να γίνει γιατί κακά τα ψέματα σε βγάζει από τον ρυθμό της καθημερινότητάς σου. Το να κάτσεις με τις πυτζάμες και να δουλέψεις δεν είναι δεδομένο ότι θα σε οδηγήσει στην επιτυχία και παρακάτω θα βρεις 10 συμβουλές ώστε να το καταφέρεις στην πράξη:

Ξύπνα νωρίς

Όταν δουλεύεις στο γραφείο, η κατάσταση είναι συγκεκριμένη. Ξυπνάς πρωί, προετοιμάζεσαι, τρως καλό πρωινό και φεύγεις για την δουλειά σου. Το ίδιο οφείλεις να κάνεις και στο σπίτι. Το γεγονός πως δεν θα μετακινηθείς δεν σημαίνει ότι κερδίζεις υπερβολικό χρόνο και οφείλεις να ακολουθήσεις το πρόγραμμά σου κανονικότατα.

Μη μένεις απαραίτητα στο σπίτι

Προσπάθησε να βγεις έξω. Το να είσαι εγκλωβισμένος όλη μέρα στο σπίτι θα σε οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην παράνοια. Βγες μία βόλτα ώστε να καθαρίσεις το μυαλό σου, να πιεις ένα καφέ στα γρήγορα και να επιστρέφεις πιο δυναμικός.

Δούλεψε όταν νιώθεις πιο παραγωγικός

Ξέχνα το τυπικό 8ωρο. Όταν είσαι στο σπίτι έχεις την ικανότητα να βγάλεις δουλειά και το βράδυ. Οπότε διαλέγεις τις ώρες που νιώθεις πιο παραγωγικός και σχεδιάζεις το πρόγραμμά σου γύρω από αυτό.

Η δουλειά είναι δουλειά

Όπως δεν θα καλούσες στο γραφείο γονείς, σύντροφο ή τους κολλητούς, έτσι ακριβώς οφείλεις να πράξεις και στο σπίτι. Είναι σίγουρο ότι θα σε αποσπάσουν και θα καταστρέψουν το πρόγραμμά σου.

Κάνε διάλειμμα, φάε καλά

Εδώ δεν θα παίξεις με ταπεράκι αλλά με πιατάκι και πολυτέλεια. Ο οργανισμός σου έχει μάθει να δουλεύει υπό συγκεκριμένους ρυθμούς και καλό είναι να μην τον βγάλεις από αυτή τη συνήθεια.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία

Το να βρίσκεσαι όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, μόνο καλό δεν θα σου κάνει. Προσπάθησε να μιλάς με τους συνεργάτες σου και με άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο ή skype call. Αυτό θα αλλάξει την ρουτίνα και θα φέρει μία ανθρώπινη επαφή.

Βάλε μουσική στη ζωή σου

Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις στο γραφείο (καλά το κάνεις με ακουστικά), ήρθε η ώρα να το πράξεις. Βάλε χαλαρωτική μουσική που ταιριάζει με την εργασία σου και δοκίμασε νέες playlist. Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, εξάλλου μόνος σου είσαι.

Αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους

Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι βρίσκεσαι στη Σελήνη. Η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους κατά την διάρκεια της ημέρας είναι αναγκαία και προσπάθησε να βρεις χρόνο ώστε να μιλήσεις με δικούς σου ανθρώπους και να μάθεις τα νέα τους.

Προετοίμασε τα γεύματά σου από τη νύχτα

Πιστεύεις ότι θα έχεις αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα. Λάθος. Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και το ακολουθείς ευλαβικά. Φρόντισε να έχεις φτιάξει τα γεύματά σου από την προηγουμένη νύχτα και να μην αποσπαστείς εντός της ημέρας για το μεσημεριανό.

Κλείσε την τηλεόραση

Τα ρεπορτάζ του Λιάγκα και το My Style Rocks μπορεί να περιμένει. Η τηλεόραση όπως και τα social media έχουν ένα μαγικό τρόπο να σε αποσπάσουν και να βάλεις τέλος στην έμπνευσή σου. Οπότε καλό είναι να κλείσεις την τηλεόραση και να εστιάσεις στην οθόνη της δημιουργίας σου.