3 κύριοι λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί business messages

    Από: Startup Team

Tι είναι τα Business Messages;

Τα Business Messages είναι το ιδανικό εργαλείο για να επικοινωνείτε απευθείας με τους πελάτες σας. Φανταστείτε μηνύματα SMS στα οποία έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε όλα τα συναρπαστικά εργαλεία που είναι πλέον απαραίτητα στη σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία – Λογότυπα, Εικονίδια, Φωτογραφίες, Gifs, Emojis, Διαδραστικά Κουμπιά, Κωδικούς QR, Υπερσυνδέσμους και πολλά άλλα. Αυτές τις δυνατότητες προσφέρουν τα Business Messages στο Viber! Οι δυνατότητες εμπλουτισμού του μηνύματος είναι πολυάριθμες κι έτσι μπορείτε να το προσαρμόσετε πλήρως στο στυλ και στον τρόπο προσέγγισης της επιχείρησης και της καμπάνιας σας. Μπορείτε να στέλνετε εταιρικά μηνύματα μονόδρομης ή αμφίδρομης επικοινωνίας, όπου οι παραλήπτες θα έχουν την δυνατότητα να απαντούν απευθείας, επιτρέποντας έτσι την ολοκληρωμένη επικοινωνία. Εάν σας προβληματίζει  το GDPR, τότε μην ανησυχείτε – η Viber σας καλύπτει μέσω των μέτρων ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της και τον ολοκληρωμένο έλεγχο της ιδιωτικότητας. Τα επίπεδα ασφαλείας που παρέχονται από την εφαρμογή την καθιστούν μοναδική στην αγορά. Από υπηρεσίες courier, μέχρι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τα business messages έρχονται ως η επόμενη γενιά άμεσου marketing σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

1Ος ΛΟΓΟΣ- Τα Business Messages είναι το τέλειο μέσο για την προσέλκυση νέων πελατών

Η εξέλιξη του ψηφιακού μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια έχει φέρει νέους ευρηματικούς  τρόπους για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσελκύσουν νέους πελάτες και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους. Ένας τέτοιος τρόπος είναι τα business messages μέσω των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και η αγορά δεν είναι ακόμα κορεσμένη, εμπομένως το open rate και τα conversions μπορούν να είναι πολύ υψηλά. Αν και φαίνεται ως μια εύκολη λύση επικοινωνίας με τους πελάτες, ωστόσο το Viber προτείνει μερικές δοκιμασμένες πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση σας να προσεγγίσει νέους πελάτες, χωρίς αυτό να θεωρείται spam. Ένα άμεσο, προσαρμοζόμενο κανάλι με το κοινό να βρίσκεται ‘ένα κλικ’ μακριά, είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία άμεσου marketing που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διατηρώντας το budget σε λογικά πλαίσια.

2Ος ΛΟΓΟΣ- Τα Business Messages βελτιώνουν την επαφή με τον πελάτη

Τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές μηνυμάτων έχουν πραγματικά αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων, αλλά και τον τρόπο που οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τους πελάτες τους. Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ολοκληρώθηκε από τις εφαρμογές μηνυμάτων. Οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται πλέον για τις παραδοσιακές διαφημίσεις. Αυτό που επιθυμούν είναι τα brands να εμφανίζουν ένα πιο οικείο πρόσωπο και να “μιλούν” με έναν τρόπο άμεσο και καθημερινό. Τα εταιρικά μηνύματα είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ψηφιακά μέσα επικοινωνίας (ενημερωτικά δελτία μέσω email, SMS κτλ.), καθώς το open rate στο Viber είναι 10 φορές υψηλότερο. Προσθέτοντας το ουσιαστικό περιεχόμενο, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους δείχνοντας σημαντική αύξηση στο μέσο CTR και το traffic.

3Ος ΛΟΓΟΣ- Τα Business Messages είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το Customer Service

Tα Business Messages δεν είναι μόνο ο ιδανικός τρόπος για να επικοινωνείτε με έναν προσωπικό τρόπο με τους πελάτες σας, αλλά είναι κι ένα εξαιρετικό εργαλείο Customer Service. Είναι πιο αξιόπιστο και ελκυστικό από τα SMS, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρετε Customer Service όπως ακριβώς το θέλετε, σε μια πλατφόρμα που οι πελάτες σας ήδη χρησιμοποιούν. Με τα Business messages μπορείτε να πετύχετε μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών, μειώνοντας παράλληλα το φόρτο εργασίας για το προσωπικό σας. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν μόνο για τα μηνύματα που παραδίδονται, ενώ παράλληλα μπορούν να παρακολουθούν, να επιβλέπουν και να βελτιώνουν τα μηνύματα, καθώς και την αλληλεπίδραση με τους χρήστες.

Με τα Business Messages, οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια των SMS ξεκινώντας μια πιο προσωπική επικοινωνία με τους καταναλωτές, να τους κινήσουν το ενδιαφέρον με τις προτάσεις τους και να τους καθοδηγήσουν σε δράσεις – μέσα σε ένα ασφαλές για το brand περιβάλλον.

 

Αν είστε έτοιμοι να προσθέσετε την υπηρεσία των Βusiness Messages του Viber στα ψηφιακά σας σχέδια για το 2020, επικοινωνήστε με τη Viber στο email businessmessages@viber.com