6,299 επιβάτες σε ένα μήνα μετέφεραν τα αυτόνομα ταξί της Waymo

    Από: Startup Team

Συνολικά, η εταιρεία ολοκλήρωσε 4.678 επιβατικές διαδρομές τον Ιούλιο – και άλλα 12 ταξίδια για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό, που ισοδυναμεί με 156 διαδρομές κάθε μέρα, και ενδεχομένως δείχνει τη ζήτηση που μπορεί να υπάρξει για αυτόνομα εμπορικά οχήματα αλλά και το πώς τέτοιες υπηρεσίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό πρόγραμμα της Waymo δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά μόνο σε υπαλλήλους της εταιρείας και της μητρικής της (Alphabet) και «τρέχει» σε συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Mountain View, Palo Alto, Sunnyvale, Cupertino, Los Altos και Los Altos Hills.  Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υπηρεσία σε αυτή τη φάση δεν χρεώνεται, καθιστά πιο δύσκολη την εκτίμηση της πραγματικής ζήτησης για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Εκτός από τη Waymo, και οι AutoX, Pony.ai και Zoox έχουν λάβει άδεια για τη διενέργεια πιλοτικών προγραμμάτων αυτόνομων μεταφορών στην Καλιφόρνια, από την αρμόδια αρχή (California Public Utilities Commission).

Πηγή: startupper.gr