Η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο της τεχνολογίας είναι γεγονός!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Στις 7 Σεπτεμβρίου και επίσημα ο “γάμος” Dell και EMC – Στα 67 δισ. δολάρια το ύψος της συμφωνίας.

Δέκα μήνες από την ανακοίνωση της Dell πώς πρόκειται να εξαγοράσει την EMC για περίπου 67 δισ. δολάρια, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο εταιρείες έλαβαν ρυθμιστική έγκριση του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, η οποία ήταν η τελευταία απαραίτητη συνθήκη που έπρεπε να κλείσει πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή σύμφωνα με δηλώσεις τους.  Υπενθυμίζεται ότι η Dell αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επιχειρήσεις αξίας 5,5 δισ. δολαρίων στην Κίνα, ενώ έχει προγραμματίσει ακόμα επενδύσεις ύψους 125 δισ. δολαρίων την επόμενη πενταετία, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο συνεχίζει να επεκτείνεται στην ασιατική οικονομία.

Οι μέτοχοι της EMC ενέκριναν κατά συντριπτική πλειοψηφία την συμφωνία τον Ιούλιο, όπου περίπου το 98% των μετόχων ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 74% των κοινών μετοχών της EMC. Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο χρέος και μια περίπλοκη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου και τη μετατροπή των μετοχών από VMware που είναι τώρα σε απόθεμα παρακολούθησης. Σήμερα, η EMC κατέχει περίπου το 81% της VMware.

Σε δήλωση τους, οι εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας οι μέτοχοι της EMC θα λάβουν 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Η νέα εταιρεία που θα φέρει το όνομα «Dell Technologies» θα αρχίσει τη λειτουργία της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και θα εμφανίζεται ως «DVMT» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com