6 στα 10 emails το 2ο τρίμηνο του 2016 ήταν spam

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Νέα επιδείνωση σημειώθηκε στο τοπίο spam και phishing κατά το 2ο τρίμηνο του 2016. Σχεδόν έξι στα δέκα emails, το στο 57,3% του συνόλου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ήταν spam το εξεταζόμενο διάστημα. Πρόκειται για μια αύξηση κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2015 και κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Kaspersky Lab για το τοπίο spam και phising σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ζητήματα πολιτικής και τα αθλητικά γεγονότα αποτέλεσαν τα “καυτά” θέματα των spam μηνυμάτων στο 2ο τρίμηνο του 2016.

Ειδικότερα, οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και οι υποψήφιοι για την Προεδρία έδωσαν στους απατεώνες μια καλή ευκαιρία, για να στοχεύσουν τους χρήστες. Μεταξύ των “καυτών” θεμάτων του τριμήνου ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία, με τους spammers και τους phishers να κερδίζουν χρήματα από τους φιλάθλους. Ο Donald Trump υπήρξε ένα από τα κύρια θέματα για την πλειοψηφία των μηνυμάτων spam που αφορούσαν την πολιτική. Σε αυτά τα email, οι spammers περιέγραφαν στους παραλήπτες – στόχους τις μοναδικές μεθόδους που ακολούθησε ο Donald Trump για να πλουτίσει, προσκαλώντας τους να τις αντιγράψουν στις δικές τους επιχειρήσεις. Για να μάθουν περισσότερα, οι χρήστες έπρεπε να ανοίξουν το link που βρισκόταν σε αυτά τα email. Το link οδηγούσε σε ένα ψεύτικο ειδησεογραφικό site, που περιείχε ένα άρθρο σχετικά με το πώς ο Trump απέκτησε χρήματα. Για να μάθουν περισσότερα, οι χρήστες καλούνταν να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα της ιστοσελίδας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr