7 πράγματα που μπορούν να σου καταστρέψουν την καριέρα

    Από: Startup Team

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να καταστρέψουν την καριέρα σου, με τους περισσότερους να προκαλούν ζημιά στη σταδιοδρομία τους χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο ξεχωριστό γεγονός.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Travis Bradberry, δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποιο κορυφαίο γεγονός που θα σου αποδείξει πως έκανες λάθος, καθώς είναι τα μικρά πράγματα που συμπληρώνουν ένα αποτέλεσμα και που μπορεί να υπονομεύουν την καριέρα σου.

Τι κάνεις και καταστρέφει την καριέρα σου

1.Παίζεις «παιχνίδια»

Το «playing politics» είναι μια στρατηγική που δεν θα καταλήξει υπέρ σου. Άλλο είναι η σκληρή εργασία για τη δημιουργία στενών εργασιακών σχέσεων και άλλο «παιχνίδια» όπως η υποκίνηση συγκρούσεων, η επιλογή πλευρών, η υπονόμευση συναδέλφων και η εξάπλωση φημών. Υιοθέτησε στρατηγικές για τις οποίες θα είσαι υπερήφανος.

2.Υπόσχεσαι πολλά, προσφέρεις λίγα

Είναι δελεαστικό να υπόσχεσαι πολλά, πόσω μάλλον εάν θεωρείς πως πραγματικά θα τα καταφέρεις. Εντούτοις, δεν υπάρχει λόγος να προκαλείς περισσότερη πίεση στον εαυτό σου με κάτι που θα σε φέρει σε μειονεκτική θέση. Όταν υπόσχεσαι κάτι, ο άλλος το περιμένει. Να είσαι ρεαλιστής με τα αποτελέσματα που είσαι σε θέση να προσφέρεις, έτσι ώστε να δημιουργήσεις προσδοκίες που θα μπορείς να ξεπεράσεις.

3.Έχεις εφησυχάσει

Ο εφησυχασμός μπορεί να «σκοτώσει» την καριέρα σου. Είναι η κατάσταση που συμβαίνει όταν θεωρείς πως δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ το παραμικρό. Όμως, οι αλλαγές που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια μας έχουν αποδείξει πως τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο. Αναπτύξου συνεχώς και κάνε το αυτό προτεραιότητα, ούτως ώστε να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον.

4.Φοβάσαι την αλλαγή

Ο φόβος της αλλαγής πάει πλάι-πλάι με τον εφησυχασμό. Τα πράγματα μεταβάλλονται πλέον σε τέτοιους ρυθμούς που το να προσκολληθείς στη σημερινή κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ένα μοιραίο λάθος. Η αλλαγή είναι συνεχής, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να σταματήσεις να της αντιστέκεσαι, να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες και να προσαρμοστείς σε αυτήν.

5.Έχεις μεγάλο εγωισμό

Η επιτυχία είναι κάτι φοβερό. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν… πάρει το μυαλό σου αέρα και αρχίσεις να θεωρείς πως η επιτυχία είναι κάτι που θα κρατήσει για πάντα και που σου ανήκει.

6.Έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Όταν όλοι μπορούν να καταλάβουν εάν βαριέσαι ή είσαι ενοχλημένος, αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Οι συναισθηματικές εκρήξεις, η υπονόμευση των άλλων, η χαμηλή αυτογνωσία και γενικά το να είσαι δύσκολος σαν χαρακτήρας είναι καταστάσεις που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την καριέρα σου.

7.Καλοπιάνεις το αφεντικό

Το να συμφωνείς με όσα λέει το αφεντικό και να μην έχεις ποτέ καμία διαφωνία ή ένσταση δεν είναι πραγματική σχέση μαζί του αλλά κάτι εξαιρετικά ύπουλο που δεν θα εκτιμηθεί από τους συναδέλφους σου που προσπαθούν να τα καταφέρουν με την αξία τους.

Πηγή: Epixeiro.gr