Αυτά είναι τα επτά ταξιδιωτικά λάθη που κάνουμε όλοι μας

    Από: Startup Team

Πόσες φορές έχετε μετανιώσει για κάποιες αποφάσεις που έχετε πάρει στα ταξίδια σας; Αντί να μετανιώνετε και στο επόμενό σας ταξίδι, δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε από τα παρακάτω λάθη που κάνουμε πιο συχνά όλοι μας.

Μην δημιουργείτε φορτωμένο πρόγραμμα. Το βασικό είναι να είστε ευέλικτοι και να δείτε μεν όσο πιο πολλά μπορείτε, χωρίς να καταλήξετε με υπερκόπωση.

Μην πακετάρετε πολλά. Ξέρετε ποια είναι τα ρούχα που ενώ επιμένετε να τα βάζετε κάθε φορά στη βαλίτσα σας, τα γυρνάτε πίσω χωρίς να τα φορέσετε. Την επόμενη φορά, κάντε την ανατροπή και αφήστε τα στο συρτάρι.

Μην εμπιστεύεστε τις οδηγίες του πρώτου τυχόντα. Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση του να ρωτήσουμε έναν ντόπιο για κάτι και να μας στείλει αλλού. Καλύτερα να συμβουλευτείτε το gps σας, το διαδίκτυο ή όποιον δείχνει σίγουρος για τις οδηγίες του.

Μην βασίζεστε αποκλειστικά σε οδηγούς. Οι οδηγοί φτιάχτηκαν για να σας ενημερώσουν, όχι να καθορίσουν το ταξίδι σας. Καλύτερα, λοιπόν, να αλληλεπιδράσετε με ντόπιους στον τόπο που θα επισκεφτείτε και να έχετε τον οδηγό επικουρικά.

Μην ξεχνάτε το budget σας. Καλά τα ψώνια και το φαγητό, αλλά προσπαθήστε να μείνετε εντός του budget σας σε ένα ταξίδι και να είστε πιο «μαζεμένοι» τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες. Κι αν το budget σας είναι χαμηλό, δοκιμάστε να μαγειρέψετε ή να φάτε κάτι στο χέρι και να αξιοποιήσετε περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα… πόδια σας.

Δεν ενημερώνετε την τράπεζά σας για συναλλαγές από εξωτερικό. Αν δεν θέλετε η κάρτα σας να ακυρωθεί λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας», καλό θα ήταν να ενημερώσετε την τράπεζά σας για το ταξίδι που σχεδιάζετε να κάνετε.

Πηγή: economytoday.sigmalive.com