Διαχείριση Εντυπώσεων – Χτίστε το θετικό επαγγελματικό προφίλ σας

    Από: Θέμης Σαρανταένας

Η σωστή επαγγελματική εικόνα είναι απαραίτητη για έναν επιχειρηματία σήμερα. Στη χαoτική παγκόσμια αγορά η ενίσχυση της προσωπικής μας επαγγελματικής εικόνας είναι το μυστικό για να ξεχωρίσουμε. Έτσι θα διαφοροποιηθούμε από το πλήθος και θα δώσουμε το σωστό μήνυμα στον περίγυρό μας (πελάτες, προμηθευτές & συνεργάτες) μέσα από τη δημιουργία μιας αυθεντικής, απλής και συγκεκριμένης εικόνας που εκφράζει εμάς και τη δουλειά μας. Ουσιαστικά το θετικό επαγγελματικό προφίλ δημιουργεί πιστότητα, ενισχύει την θετική προδιάθεσή και συγχωρεί λάθη.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης Εύη Ξυραφά συζητούν για τη σημασία του θετικού επαγγελματικού προφίλ ενός σύγχρονου επιχειρηματία. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: – Πόσο σημαντικό είναι ένα θετικό επαγγελματικό προφίλ και τι κερδίζουμε με αυτό; -Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που μιλάμε και ο τρόπος που αντιδρούμε στα ερεθίσματα; -Πως αλλάζει το δεδομένα ο τρόπος που ο πελάτης αντιλαμβάνεται το επαγγελματικό μας προφίλ σε σχέση με αυτό που νομίζουμε ότι εκπέμπουμε; – Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι αξίες μας στον τρόπο που χτίζουμε ένα θετικό επαγγελματικό προφίλ; Αυτές αλλάζουν; – Πόσο σημαντική είναι η πρώτη εντύπωση για τον πελάτη μας; – Μια αρνητική πρώτη εντύπωση, μπορεί να αλλάξει στο μέλλον; Αν ναι, πως; – Πως μπορούμε να κάνουμε μια δυναμική πρώτη εντύπωση; – Τι πρέπει να αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση; – Πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις εντυπώσεις υπέρ μας ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η Χριστίνα Μαυρομάτη, Event Coordinator,  παρουσιάζει στην πράξη πως το θετικό προφίλ ωφελεί τον ίδιο τον επαγγελματία.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας δίνει tips για την επαγγελματική εικόνα & παρουσιάζει 5 οφέλη της.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV που μετρά πάνω από 100 επεισόδια, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 22.00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 20.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30 και Τρίτη 14.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Κανάλι 6 (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή 16.30 και Σάββατο 19:05, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Τετάρτη 18.15 και Δευτέρα 23.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 119 «Διαχείριση Εντυπώσεων – Χτίστε το θετικό επαγγελματικό προφίλ σας» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/chtiste-to-thetiko-epaggelmatiko-profil-sas/

από: Θέμης Σαρανταένας

Ο Θέμης Σαρανταένας είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών (ως Senior Marketing Consultant από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC17024:2012) στην Ελλάδα και στην Κύπρο (www.marketingconsultant.gr & www.marketingconsultant.com.cy) και ασχολείται ενεργά στο χώρο τα τελευταία δέκα οκτώ χρόνια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην L’Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού και εμπορικού μάρκετινγκ σε μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις όπως: Biotherm (Homme), L’ Oreal Professionnel, Lancοme και τη νέα μάρκα για την Ελλάδα Kiehl’s. Με την πολυετή εμπειρία του έχει εξειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και αναγνωρίζει τους μηχανισμούς για την εμπλοκή του στη διάδραση της πώλησης με μεγαλύτερη επιτυχία. Σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πλούσιο πελατολόγιο από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. Ακόμα, εκπαιδεύει στελέχη και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με Σεμινάρια Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικών ∆εξιοτήτων (Soft Skills). Παράλληλα, είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation).

Το 2019 και το 2021 βραβεύτηκε ως «Best Marketing Consultant» στα βραβεία Franchise για την προσφορά του στον κλάδο. Ακόμα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική θεματική εκπομπή «Marketing in Practice» που προβάλλεται από το 2014 στο Attica TV/SBC TV και δέκα ακόμα περιφερειακούς σταθμούς στην Ελλάδα. Τέλος, τα marketing podcasts του φιλοξενούνται στην Athens Voice.