Είναι γεγονός: Όσοι γυμνάζονται κερδίζουν περισσότερα χρήματα!

    Από: Startup Team

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγαν ότι, αν το πάρεις απόφαση και επιτέλους γραφτείς στο γυμναστήριο, ξεκινήσεις τένις, γιόγκα ή κολυμβητήριο, έχεις πολλές πιθανότητες να δεις τα χρήματα στο πορτοφόλι σου ν’ αυξάνονται; Αν μόλις τώρα καταφέραμε να σου τραβήξουμε την προσοχή, τότε αξίζει να διαβάσεις την πιο κάτω έρευνα.

Θες περισσότερα χρήματα; Ξεκίνα γυμναστική

Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Labor Research. Οι επικεφαλής της έρευνας διαπίστωσαν ότι όσοι ασκούνται συστηματικά – δηλαδή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα – κερδίζουν 9% περισσότερα χρήματα από εκείνους που δεν ασκούνται καθόλου.

Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια διαπίστωση και δεν έχει καθόλου να κάνει με όσα ήξερες μέχρι τώρα για την άσκηση. Η έρευνα που διεξήχθη από το Cleveland State University υποστηρίζει ότι η άσκηση μπορεί να επηρεάσει θετικά τα χρήματα που κερδίζεις από την εργασία σου. Πράγμα που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τα πτυχία σου ή τις όποιες άλλες ικανότητες σου, η επαγγελματική επιτυχία, με την οποία συνδέονται οι πιο αυξημένες οικονομικές απολαβές, μπορεί να είναι θέμα μιας απλής αλλαγής στη ζωή σου.

Πώς η άσκηση οδηγεί στην αύξηση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι γυμνάζονται συστηματικά είναι πιθανό να χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη πειθαρχία, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο στον εργασιακό χώρο. Επίσης, η άσκηση έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο σου, πράγμα που σε βοηθάει να σκέφτεσαι πιο γρήγορα, να έχεις περισσότερες ιδέες, να βρίσκεις πιο γρήγορα λύσεις και γενικά να είσαι περισσότερο αποτελεσματικός στην εργασία σου. Όλα αυτά, όμως, προσθέτουν και πόντους στο εργασιακό σου προφίλ, αυξάνοντας τις πιθανότητες για έναν καλύτερο μισθό.

Τα καλά της άσκησης στην εμφάνισή σου

Κάτι που βελτιώνει άμεσα η άσκηση είναι τη στάση σώματος. Η μέση δυναμώνει, ο κορμός ισιώνει, η πλάτη ανοίγει, οι ώμοι σηκώνονται. Έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι η σωστή στάση σώματος τονώνει την αυτοπεποίθηση και μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Από την άλλη, η άσκηση, επιδρώντας θετικά στη διάθεσή σου λόγω των ενδορφινών που σε κατακλύζουν, σε κάνει λιγότερο επιρρεπή στο στρες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την αισιόδοξη διάθεση, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο κατάθλιψης. Μία άλλη όμως έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τόσο οι συνάδελφοι στον εργασιακό χώρο όσο και οι υψηλά ιστάμενοι έλκονται περισσότερο από τους αισιόδοξους υπαλλήλους τους. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο το πώς μπορεί το ένα να φέρει το άλλο.

Καλύτερη υγεία = Λιγότερες άδειες

Τέλος, αν γυμνάζεσαι συστηματικά, είναι πιθανότερο να μην αρρωσταίνεις συχνά, γιατί η γυμναστική είναι η καλύτερη ταχυθεραπεία. Αυτό συνεπάγεται λιγότερες άδειες κάτι το οποίο είναι βέβαιο ότι θ’ αρέσει στο αφεντικό σου! Επίσης, θα έχεις μεγαλύτερη αντοχή, που σημαίνει ότι θα μπορείς να συνεχίσεις, όταν όλοι οι άλλοι σταματούν (αυτό κι αν θα του αρέσει). Και παρόλο που δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα κερδίσεις σύντομα την πολυπόθητη αύξηση, αν μετά από όσα διάβασες έχω καταφέρει να σε πείσω να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, το πιθανότερο είναι ότι έχεις να κερδίσεις πολλά!

Πηγή: epixeiro.gr