Είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε μια θαυμάσια επαγγελματική ευκαιρία;

    Από: Startup Team

Σας προσέφεραν μια νέα θαυμάσια ευκαιρία για δουλειά; Συγχαρητήρια. Αλλά μην ενθουσιαστείτε ακόμα.

«Συχνά, οι άνθρωποι ενθουσιάζονται για κάποια πτυχή της δουλειάς- χρήματα, τίτλος θέσης, όνομα εταιρείας- που δεν στοχάζονται κριτικά προτού δεχθούν την πρόταση» σημειώνει ο Howard Seidel, συνεργάτης της εταιρείας executive coaching Essex Partners. «Αυτό συνήθως οδηγεί σε μπελάδες αργότερα».

Ο Seidel προτείνει να σκεφθείτε τις ακόλουθες πτυχές προτού κάνετε το άλμα στην καριέρα σας:

Υπάρχει κάτι στη δουλειά που δεν είναι σαφές;

«Αυτό που θα ζητηθεί από εσάς μπορεί να είναι αρκετά μπερδεμένο, ειδικά εάν αφορά έναν νέο ρόλο που έχει μόλις δημιουργηθεί» λέει ο Seidel. Συμφωνούν όλοι πάνω στους στόχους της θέσης; Πώς ορίζεται η επιτυχία στον πλαίσιο του συγκεκριμένου ρόλου; Τι περιμένει ο εργοδότης από σας μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες; Αν δεν είστε σίγουρος για τις απαντήσεις, τώρα είναι η ώρα να ρωτήσετε.

Έχετε μιλήσει με τα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Μια νέα δουλειά τις περισσότερες φορές σημαίνει περισσότερα χρήματα αλλά και περισσότερες ώρες εργασίας, περισσότερα ταξίδια, περισσότερες βραδινές εξόδους με πελάτες κλπ. Μια νέα δουλειά, με άλλα λόγια, μπορεί να αλλάξει την καθημερινή σας ρουτίνα και να επηρεάσει, έτσι, άλλους ανθρώπους της ζωής σας. Προτού απαντήστε θετικά στην πρόταση για δουλειά, φροντίστε να μάθετε κατά πόσο και με ποιο τρόπο θα αλλάξει το καθημερινό σας πρόγραμμα. Και βεβαιωθείτε ότι οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής σας είναι οκ με τις αλλαγές αυτές.

Ταιριάζει η δουλειά με τα μακροπρόθεσμα επαγγελματικά σχέδιά σας;

Αυτή η πτυχή θέλει προσοχή γιατί, όπως αναφέρει ο Seidel, «δεν θέλετε να δώσετε στον διευθυντή προσλήψεων την εντύπωση ότι βλέπετε τη δουλειά ως βήμα για να πάτε σε μια άλλη». Ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν είναι πολύ καλό να το καταλάβει ο συνομιλητής σας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μην διστάσετε να ρωτήσετε πού οδηγεί η θέση, τι κάνουν σήμερα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο παρελθόν σε αυτήν, και τι ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων θα σας δοθούν στο μέλλον.

Πηγή: Fortunegreece.com