Επιλέξτε το σωστό Επιχειρηματικό Μοντέλο

    Από: Θέμης Σαρανταένας

Καθημερινά οι επαγγελματίες προβληματίζονται κατά την επιλογή του κατάλληλου επιχειρηματικού μοντέλου για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Να ξεκινήσουν κάτι μόνοι τους; Να συνεργαστούν με τον κολλητό τους; Ή να επιλέξουν κάτι δοκιμασμένο όπως είναι ένα Franchise. Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Κάθε επιλογή ταιριάζει σε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων καλύτερα από την άλλη. Η επιτυχία κρύβεται στο να κάνετε την σωστή επιλογή, να διασφαλίσετε το μέλλον σας και να δημιουργήσετε ένα Plan B’ και ένα Exit Plan.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον έμπειρο και επιτυχημένο επιχειρηματία & ιδιοκτήτη Αλυσίδας Παροχής Εκπαίδευσης Θοδωρή Τζόγια συζητούν για τα επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία μπορεί να επιλέξει ένας επαγγελματίας! Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: -Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας σήμερα στην Ελλάδα για να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας; -Τι πρέπει να έχει μια νέα επιχείρηση για να έχει πιθανότητες επιτυχίας; -Για ποιο λόγο στην Ελλάδα η αντιγραφή των ιδεών και η δημιουργία ομοειδών επιχειρήσεων χωρίς εμφανή διαφορετικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αποτελεί τόσο συχνό φαινόμενο; -Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο για εμάς; -Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά όταν επιχειρήσουμε μόνοι μας; -Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε τον συνεταίρο μας; -Πως μπορούμε θα διασφαλίσουμε ότι ακόμα και εάν η συνεργασία δεν είναι εποικοδομητική δεν θα υποστούμε συνέπειες; -Ποιο το κέρδος μας εάν επιλέξουμε ένα Franchise ; -Ποια είναι τα πιο κερδοφόρα Franchise σήμερα;  και πολλά άλλα!

Παράλληλα, οι δικαιοδόχοι Βασίλης Μπρακόπουλος & Αθηνά Χάιδου μας παρουσιάζουν πως διάλεξαν το δικό τους επιχειρηματικό μοντέλο στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας θέτει 8 ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε πριν επιλέξετε το επιχειρηματικό μοντέλο που σας ταιριάζει.

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας,  ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών  παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 4 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea κάθε Τετάρτη 19.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Βόρειο Αιγαίο) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε εβδομάδα, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα) κάθε Σάββατο 17.40, Ionian TV (Πελοπόννησος) κάθε Παρασκευή 17:30 και κάθε Τρίτη 14:30, Vergina TV (Κεντρική Μακεδονία) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18.15,  ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Κυριακή & Πέμπτη 19.30, ΚΑΝΑΛΙ 6 (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Πέμπτη 21:10 και Σάββατο 19:05, Smile + (Θεσσαλία) κάθε Δευτέρα & κάθε Τετάρτη στις 23.50.

Με την εκπομπή αυτή ολοκληρώνεται η 4η τηλεοπτική σεζόν. Τα νέα -ανανεωμένα- επεισόδια θα ξεκινήσουν να προβάλλονται τον Οκτώβριο 2019.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 101 «Επιλέξτε το σωστό Επιχειρηματικό Μοντέλο» μπορείτε να το δείτε εδώ:

από: Θέμης Σαρανταένας

Ο Θέμης Σαρανταένας είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών (ως Senior Marketing Consultant από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC17024:2012) στην Ελλάδα και στην Κύπρο (www.marketingconsultant.gr & www.marketingconsultant.com.cy) και ασχολείται ενεργά στο χώρο τα τελευταία δέκα οκτώ χρόνια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην L’Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού και εμπορικού μάρκετινγκ σε μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις όπως: Biotherm (Homme), L’ Oreal Professionnel, Lancοme και τη νέα μάρκα για την Ελλάδα Kiehl’s. Με την πολυετή εμπειρία του έχει εξειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και αναγνωρίζει τους μηχανισμούς για την εμπλοκή του στη διάδραση της πώλησης με μεγαλύτερη επιτυχία. Σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πλούσιο πελατολόγιο από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. Ακόμα, εκπαιδεύει στελέχη και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με Σεμινάρια Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικών ∆εξιοτήτων (Soft Skills). Παράλληλα, είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation).

Το 2019 και το 2021 βραβεύτηκε ως «Best Marketing Consultant» στα βραβεία Franchise για την προσφορά του στον κλάδο. Ακόμα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική θεματική εκπομπή «Marketing in Practice» που προβάλλεται από το 2014 στο Attica TV/SBC TV και δέκα ακόμα περιφερειακούς σταθμούς στην Ελλάδα. Τέλος, τα marketing podcasts του φιλοξενούνται στην Athens Voice.