Φορτωμένο Πρόγραμμα & Ελεύθερος Χρόνος Γίνεται;

    Από: Startup Team

Είσαι στο γραφείο και προσπαθείς να είσαι όσο πιο αποτελεσματικός μπορείς σε ό,τι κάνεις. Εστιάζεις τόσο πολύ σε αυτά που πρέπει να κάνεις και προσπαθείς να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς στον χρόνο που έχεις, με αποτέλεσμα να μην δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στον χρόνο που περνάς εκτός δουλειάς.

Και φτάνει μία στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου δεν είναι σωστός, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις. Δεν μπορείς να στριμώξεις στο πρόγραμμά σου όλα όσα τελικά έχουν σημασία για εσένα. Τι κάνεις λοιπόν;

Πώς να κερδίσεις χρόνο καθημερινά

Να θυμάσαι, ο χρόνος είναι χρήμα. Γι΄αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρατηρήσεις πού ξοδεύεις τον χρόνο σου και να αποφασίσεις από πού μπορείς να ξεκλέψεις έστω και λίγα λεπτά. Μπορείς να ξεκινήσεις με πολύ απλά πράγματα που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

Τηλεόραση: δεν εννοούμε να σταματήσεις να βλέπεις τηλεόραση, γιατί μπορεί αυτό να σε βοηθάει να χαλαρώνεις μετά από μία κουραστική ημέρα. Τι θα έλεγες όμως αντί για 3 επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς να δεις 1 ή 2; Έτσι θα κερδίζεις χρόνο και θα μπορείς να πηγαίνεις για ύπνο νωρίτερα.

Μετακινήσεις: πόσο χρόνο κάνεις για να πας στη δουλειά; Αντί να χάνεις τον χρόνο σου στην κίνηση και να δυσκολεύεσαι και στο παρκάρισμα, γιατί δεν δοκιμάζεις να πας με τα πόδια σε κοντινές αποστάσεις; Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να φτάσεις νωρίτερα, να γλιτώσεις το άγχος και το στρες μίας ενδεχόμενης καθυστέρησης και το σημαντικότερο; Θα κάνεις κάτι καλό για την υγεία σου, καθώς το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης.

Social media: έχεις συνειδητοποιήσει πόσο χρόνο σπαταλάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είτε είσαι στη δουλειά είτε στο σπίτι, περιόρισε τον χρόνο που αφιερώνεις σε αυτά και κάνε κάτι πιο δημιουργικό ή πιο χαλαρωτικό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσεις να ξεκλέψεις μέχρι και 2 ώρες καθημερινά και θα μπορέσεις να ασχοληθείς επιτέλους και με άλλα πράγματα πέρα από την δουλειά, όπως για παράδειγμα να κάνεις γυμναστική, να περάσεις χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, να κοιμηθείς νωρίτερα και να ξυπνήσεις πιο αναζωογονοποιημένος το επόμενο πρωί. Να θυμάσαι ότι στο χέρι σου να έχεις περισσότερο χρόνο στην διάθεσή σου αρκεί να τον αξιοποιήσεις έξυπνα και δημιουργικά!

Πηγή: thriveglobal.gr