Γλώσσα του σώματος: 3 κινήσεις που θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο δυνατή

    Από: Startup Team

Η γλώσσα του σώματος και τα κρυφά σινιάλα που εκπέμπει έχουν αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης.

Ερευνα του UCLA έδειξε ότι μόνο το 7% της επικοινωνίας βασίζεται στις πραγματικές λέξεις που λέμε. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, το 38% προέρχεται από τον τόνο της φωνής και το υπόλοιπο 55% προέρχεται από τη γλώσσα του σώματος.

Η γλώσσα του σώματος δείχνει αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Φρόντισε πριν από τα σημαντικά σου ραντεβού να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν.

Κάνε γιόγκα, τρέξιμο, διάβασε ένα καλό βιβλίο, κάνε διαλογισμό, γενικά κάνε ό,τι μπορείς για να φύγει ένα μέρος του άγχους από πάνω σου.

Εάν θέλεις σε μια συνάντηση να φανείς δυνατή και με αυτοπεποίθηση μπορείς να ακολουθήσεις τους παρακάτω 3 τρόπους, οι οποίοι σύμφωνα με επικοινωνιολόγους λειτουργούν άμεσα.

Οταν επικοινωνούμε, θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή, να περάσουμε το μήνυμά μας και να φανούμε σίγουροι γι’αυτό που παρουσιάζουμε.

Θέλουμε οι άλλοι να μας σέβονται, να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να προβάλουμε μια αίσθηση δυναμισμού προς τον συνομιλητή μας.

1. Ισιωσε την πλάτη σου 

Η σωστή στάση του σώματος δεν είναι καλή μόνο για τη μέση σου, αλλά επιπλέον δείχνει στους γύρω σου ότι είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου. Η καλή στάση σώματος προσδίδει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Δεν πρέπει με τίποτα να καμπουριάζεις. Μάθε λοιπόν να περπατάς και να κάθεσαι με ίσια πλάτη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό.

2. Ωμοι πίσω

Είτε κάθεσαι, είτε είσαι όρθια, το να είναι οι ώμοι γυρτοί μπροστά, σε κάνει να φαίνεσαι ντροπαλή, αδύναμη και στεναχωρημένη. Τετραγώνισε τους ώμους σου και κράτησε τους μακριά από τα αυτιά.

3. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου

Δώσε έμφαση σε αυτά που λες κάνοντας χειρονομίες. Οπως βλέπεις και στην παρακάτω φωτογραφία μπορείς να μιλάς και να ακουμπάς τα δάχτυλά σου. Μια τέτοια χειρονομία δείχνει δυναμισμό και σιγουριά. Οταν είμαστε νευρικοί ή όταν λέμε ψέμματα, συνηθίζουμε να κρύβουμε τα χέρια μας σε τσέπες, το ένα μέσα στο άλλο ή πίσω από την πλάτη μας. Σε μια συνάντηση αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ανειλικρίνια, ότι κάτι κρύβεις. Γι΄ αυτό χρησιμοποίησε τα χέρια σου προς όφελός σου. Οι κινήσεις των χεριών, δίνουν έμφαση σε αυτά που λες, κάνοντας τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά. Απλά μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να σταυρώνεις τα χέρια σου, γιατί είναι ένδειξη εσωστρέφειας και άμυνας.

Πηγή: bovary.gr