Ιδέες για διακόσμηση σαλονιού

    Από: Startup Team

Το σαλόνι μας, θεωρείται ένα οικογενειακό δωμάτιο μιας και είναι ένας χώρος όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, υποδέχεστε φιλοξενούμενους και γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Το σαλόνι χρησιμοποιείτε για χαλάρωση, παρακολούθηση τηλεόρασης, για να ακούμε μουσική, ή ακόμα και για να φάμε. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ιδέες για διακόσμηση σαλονιού για να εμπνευστείτε αν θέλετε να αλλάξτε τον χώρο σας.

Είναι βιβλιοθήκη! Λοιπόν, σχεδόν.

Μια περιοχή ανάγνωσης μπορεί να είναι το τέλειο σημείο για να καθίσετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα μόνοι ή με τα παιδιά. Ίσως δεν έχετε χώρο για βιβλιοθήκη. Χρησιμοποιήστε το σαλόνι ως ένα! Μπορείτε να βάλετε στους τοίχους ράφια και να τοποθετήσετε όλα τα βιβλία σας για εύκολη πρόσβαση. Αν έχετε μικρότερο αριθμό βιβλίων, ίσως σκεφτείτε μια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη σε κάποια γωνία.

Κάντε το ψηλά, χαμηλά

Χρησιμοποιήστε το ύψος της οροφής του σαλονιού σας προς όφελός σας. Εάν έχετε ψηλά ταβάνια, ένας ωραίος ανεμιστήρας οροφής / φωτιστικό ή ακόμα και ένας πολυέλαιος μπορεί να δείξει σε αυτόν τον χώρο καλά. Προσαρμόστε τα δοκάρια και τις δοκούς οροφής σας για να δημιουργήσετε μια βελτιωμένη γραμμή στο κεντρικό κομμάτι της οροφής σας. Αν έχετε χαμηλότερα ταβάνια, τα φώτα σε κρυφό φωτισμό μπορεί να είναι κάτι που θα ταιριάξει με τον χώρο σας. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι τέτοιο μπορεί ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος των Texnikoi247 να σας βοηθήσει και να δείτε μαζί τι ταιριάζει με τον χώρο σας.

Πάρα πολλές κουβέρτες;

Όλοι θέλουμε να είμαστε ζεστοί και άνετοι όταν καθόμαστε στον καναπέ του σαλονιού μας, αλλά υπάρχει ένα τίμημα για αυτο, οι πολλές κουβέρτες. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Μπορείτε να έχετε στον καναπέ μια κουβέρτα μικρότερη από εκείνη που έχετε στο κρεβάτι σας. Αυτές οι μικρές κουβέρτες ή αλλιώς κουβέρτες ταξιδίου είναι ικανές να σας ζεστάνουν τα πόδια χωρίς όμως να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Άφθονα Χρώματα

Έχετε πραγματικά μια μεγάλη επιλογή χρωμάτων όταν πρόκειται για χρώματα σε ένα σαλόνι. Δεδομένου ότι είναι ένα δωμάτιο που ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες, μπορείτε είτε να πάτε για πολλά διαφορετικά θέματα ή να επιλέξετε μόνο ένα. Για ένα πιο τρυφερό, και πιο ήρεμο οικογενειακό δωμάτιο προτιμήστε φωτεινά χρώματα που τονίζονται από μοτίβα όπως η ζέβρα ή άλλες υφές όπως οι κουκίδες ή έντονες λωρίδες. Για μια πιο χαλαρή αίσθηση, επιλέξτε τα μαλακά λευκά, τα μπλε και τα γκρίζα χρώματα που μπορεί να τονιστούν με πράσινα, καφέ και μαύρα.

Τι κοινό έχουν τα τραπεζάκια μέσης, τα κουτιά αποθήκευσης και υποπόδια;

Με μία λέξη, τα πάντα! Παρόλο που κάθε πράγμα κάνει είτε περισσότερο για φαγητό, είτε για ηρεμία και είτε για διακόσμηση, μπορούν όλοι να χρησιμοποιηθούν για τους ίδιους σκοπούς. Εάν θέλετε πραγματικά να είστε μοντέρνοι, σκεφτείτε άλλα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση τους. Μια ιδέα είναι να φτιάξετε και να ζωγραφίσετε μια παλιά κάβα ποτών, που υπάρχει στο σαλόνι αλλά δεν μπορείτε να την βγάλετε! Μια άλλη ιδέα που γίνεται πολύ δημοφιλής είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κλαδί δέντρου ως τραπέζι ή υποπόδιο.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα θέλαμε να επισημάνουμε κάτι! Όσο όμορφο και με ωραία διακόσμηση και αν είναι το σπίτι μας, πραγματικά χαλαροί θα νιώθουμε μόνο όταν μας προσφέρει και ασφάλεια. Γι’ αυτό, όταν κάνετε μια ανακαίνιση, φροντίστε να εγκαταστήσετε και ένα σύστημα συναγερμού. Ίσως να θεωρείται πως είναι μια άχρηστη δαπάνη αρκετά μεγάλης αξίας. Αν όμως ψάξτε για μια προσφορά συναγερμού τότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας αλλά και στην οικονομική σας κατάσταση. Εξάλλου τίποτα δεν είναι πιο ακριβό από μια διάρρηξη.