Ηγέτης ή Μάνατζερ; Το κλειδί της επιτυχίας!

    Από: Θέμης Σαρανταένας

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν αρκεί να είναι μόνο σύγχρονοι managers. Απαιτείται να είναι και ΗΓΕΤΕΣ. Να μπορούν, δηλαδή, να ασκούν επιρροή στους γύρω τους, να τους υποκινούν αποτελεσματικά και να τους εμπνέουν σε ένα κατάλληλο κλίμα. Έτσι  θα τους αναπτύξουν επαγγελματικά, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα τους, θα γίνει περισσότερο ποιοτική η εργασία τους, θα δημιουργηθούν νέες ιδέες κ.α.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον σύμβουλο εκπαίδευσης & ανάπτυξης Σπύρο Κοττώρη συζητούν για τον πολύτιμο ρόλο του Ηγέτη σε μια επιχείρηση και τις διαφορές του από τον manager. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: – Τι είναι η Ηγεσία σε μια επιχείρηση; – Γιατί ακούμε όλο και περισσότερο για αυτήν; -Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός Ηγέτη; -Πως ορίζουμε την Ηγετική συμπεριφορά; – Ποια η πηγή δύναμης ενός ηγέτη; -Ποιες οι διαφορές ενός manager και ενός ηγέτη; – Μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος για να γίνει ηγέτης; Πως; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Ντίνος Κυρίτσης, ιδιοκτήτης επιχείρησης εκπαίδευσης στελεχών, μας παρουσιάζει το ρόλο του Ηγέτη στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα 7 γνωρίσματα μιας ηγετικής προσωπικότητας σε μια επιχείρηση.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV που μετρά πάνω από 100 επεισόδια, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 116 «Ηγέτης ή Μάνατζερ; Το κλειδί της επιτυχίας!» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/igetis-i-manatzer-to-kleidi-tis-epitychias/

από: Θέμης Σαρανταένας

Ο Θέμης Σαρανταένας είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών (ως Senior Marketing Consultant από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC17024:2012) στην Ελλάδα και στην Κύπρο (www.marketingconsultant.gr & www.marketingconsultant.com.cy) και ασχολείται ενεργά στο χώρο τα τελευταία δέκα οκτώ χρόνια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην L’Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού και εμπορικού μάρκετινγκ σε μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις όπως: Biotherm (Homme), L’ Oreal Professionnel, Lancοme και τη νέα μάρκα για την Ελλάδα Kiehl’s. Με την πολυετή εμπειρία του έχει εξειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και αναγνωρίζει τους μηχανισμούς για την εμπλοκή του στη διάδραση της πώλησης με μεγαλύτερη επιτυχία. Σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πλούσιο πελατολόγιο από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. Ακόμα, εκπαιδεύει στελέχη και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με Σεμινάρια Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικών ∆εξιοτήτων (Soft Skills). Παράλληλα, είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation).

Το 2019 και το 2021 βραβεύτηκε ως «Best Marketing Consultant» στα βραβεία Franchise για την προσφορά του στον κλάδο. Ακόμα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική θεματική εκπομπή «Marketing in Practice» που προβάλλεται από το 2014 στο Attica TV/SBC TV και δέκα ακόμα περιφερειακούς σταθμούς στην Ελλάδα. Τέλος, τα marketing podcasts του φιλοξενούνται στην Athens Voice.