Πίσω Από Μια Διευθύντρια Κρύβεται Μια Αθλήτρια. Ισχύει;

    Από: Startup Team

Γυναίκες που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην εργασία τους είναι πιο πιθανό να έχουν εξασκήσει κάποιο σπορ κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη από το EY Woman Athlletes Business Network. Πιο συγκεκριμένα, το 94% των γυναικών που είχαν κατακτήσει κάποια διευθυντική ή ηγετική θέση στον εργασιακό τους χώρο είχαν ασχοληθεί με κάποιο σπορ στη σχολική ηλικία. Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι τα κορίτσια που ασχολούνται με κάποιο σπορ στο σχολείο είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν πτυχίο πανεπιστημίου, να βρουν δουλειά πιο γρήγορα και να διεκδικήσουν διευθυντικές θέσεις, ακόμα και σε έναν ανδροκρατούμενο εργασιακό χώρο.

Αυτά είναι τα δεδομένα της έρευνας. Ποιες είναι, όμως, οι γενικές πεποιθήσεις σχετικά με αυτά;

Είναι θέμα πιο δυναμικής εικόνας;

Είναι γεγονός ότι ένα κορίτσι ή μια γυναίκα που ασχολείται με ένα σπορ αποπνέει μεγαλύτερο δυναμισμό. Δεν είναι όμως μόνο θέμα εικόνας. Το 74% των συμμετεχόντων της έρευνας πιστεύουν ότι το γεγονός πως μια γυναίκα έχει ασχοληθεί με κάποιο σπορ μπορεί να ενισχύσει τις ηγετικές της ικανότητες. Κι από την άλλη, το 61% των γυναικών που βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις πιστεύει ότι το γεγονός ότι έχουν ασχοληθεί με κάποιο σπορ στη ζωή τους τις έχει βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες που τους φάνηκαν χρήσιμες μεταξύ άλλων και στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Τέλος, η έρευνα έδειξε και κάτι ακόμα: Ότι γυναίκες σε υψηλά ιστάμενες θέσεις είναι πιο πιθανό να προσλάβουν γυναίκες που κάνουν κάποιο σπορ.

Γυναίκες που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην εργασία τους είναι πιο πιθανό να έχουν εξασκήσει κάποιο σπορ κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Το σχόλιο του ειδικού

Είναι γεγονός ότι η εξάσκηση ενός σπορ μπορεί να χαρίσει πολλές διαφορετικές δεξιότητες σε ένα κορίτσι, εξηγεί ο Κώστας Κουλούβαρδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιακών Ακαδημιών “Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ” στο ΟΑΚΑ. Μαθαίνει να προετοιμάζεται και να οργανώνεται καλύτερα. Να αναπτύσει στρατηγική. Να συνεργάζεται, αν πρόκειται για ομαδικό σπορ. Να στοχεύει στη νίκη, αλλά και να διαχειρίζεται την όποια ήττα. Δεν είναι, όμως, αυτές οι δεξιότητες που έχουν τόση σημασία. Το σημαντικό είναι οι γονείς να καταλάβουν ότι τα σπορ βοηθούν τα κορίτσια να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους και την αυτοπεποίθησή τους. Να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πιστέψουν σε αυτές. Να μετρήσουν τις δυνατότητές τους, να τις εξελίξουν και να τις ξεπεράσουν. Αυτό είναι που θεωρώ ότι ανοίγει δρόμους και προετοιμάζει ένα κορίτσι για τη μελλοντική διεκδίκηση μιας ηγετικής θέσης εργασίας. Το ότι μέσα από την επαφή με ένα σπορ μαθαίνει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Τι να κρατήσεις από όσα διάβασες;

Αν είσαι γυναίκα που αγαπάς τα σπορ, είναι ωραίο να γνωρίζεις ότι είναι πιο εύκολο για σένα να διεκδικήσεις μια υψηλότερη θέση στην εργασία σου. Κι αν βρίσκεσαι ήδη σε μια τέτοια θέση, μπορείς να αναλογιστείς αν κάποιο σπορ που έκανες ή κάνεις σε βοήθησε στην αναρρίχησή σου περισσότερο από ό,τι ίσως το μεταπτυχιακό σου. Κι αν, τέλος, είσαι μητέρα ή πατέρας κοριτσιού, καλό θα ήταν να την παρακινήσεις να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες μέχρι να βρει αυτή που της ταιριάζει.

Πηγή: thriveglobal.gr