Πως να απασχολήσουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σπίτι

    Από: Startup Team

Πόσες φορές ευχηθήκατε να είχατε περισσότερο χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι και πραγματικά χαλαρές στιγμές με το παιδί σας, αλλά η καθημερινότητα, οι κάθε είδους υποχρεώσεις, εκείνο το βασανιστικό deadline στη δουλειά και οι πολύωρες μετακινήσεις μέσα στην πόλη δε σας το επέτρεπαν; “Πρόσεχε τι εύχεσαι”, λέμε συχνά- και, σίγουρα, οι συνθήκες που έχουν τις τελευταίες μέρες δώσει σε όλους μας την ευκαιρία για πρωτοφανή σε αφθονία χρόνο στο σπίτι δεν είναι ιδανικές. Κι αν αυτό είναι κάτι που δεν περνάει από το χέρι μας, η ομάδα της Growth Mindset είναι εδώ, ελπίζοντας να σας βοηθήσει να επηρεάσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που μπορείτε: την ποιότητα του χρόνου που θα μοιραστείτε με το παιδί σας.

Πώς μπορεί το #stayHomeWithKids να γίνει λοιπόν δημιουργικό και ταυτόχρονα εποικοδομητικό για εσάς και το παιδί;

Η λέξη- κλειδί είναι “softskills“. Αν η προοπτική να εξασκήσετε οικογενειακώς (ακόμα και εν μέσω πανδημίας) τις κοινωνικές σας δεξιότητες, την κατάλληλη χρήση του λεξιλογίου, την ομαδικότητα, την κριτική σκέψη και άλλες δεξιότητες που ενδυναμώνουν την ποιότητα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζετε, έχουμε αυτό που χρειάζεστε. Η ομάδα της Growth Mindset εδώ και 3 χρόνια αναπτύσσει διαδραστικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη και ενίσχυση soft-skills, εστιάζοντας στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών γυμνασίου.

Ένα πακέτο τέτοιων δραστηριοτήτων προσφέρουμε, εντελώς δωρεάν, σε όποιον γονέα ενδιαφέρεται, ευελπιστώντας και εμείς να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στο να γίνει η παραμονή σας στο σπίτι όχι μόνο ευεργετική για το κοινωνικό σύνολο, μα και να μετατραπεί σε ευκαιρία να αναπτύξετε, μαζί με τα παιδιά σας, νέες δεξιότητές, να γίνετε μια ομάδα και να κατανοήσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Και φυσικά να διασκεδάσετε!

Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στις δραστηριότητες αυτές;

Είναι πολύ απλό! Αρκεί ένα κλικ στο link εδώ και η συμπλήρωση της φόρμας με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εμείς θα φροντίσουμε να αποσταλεί άμεσα το αρχείο με τις δραστηριότητες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μας υποδείξετε. Από εκεί και πέρα, ακολουθήστε τις οδηγίες μας and have fun!

Για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να επικοινωνήσετε μαζί μας στα social media Facebook, Instagram και LinkedIn.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τα soft skills?

Αν όσα αναφέραμε πιο πάνω σας κίνησαν το ενδιαφέρον, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα soft skills και τη σημασία τους στα παρακάτω link:

  1. Τι είναι τελικά τα Soft skills και γιατί είναι σημαντικά στη ζωή μας;
  2. Η Σημαντικότητα των Soft skills…
  3. Soft skills και η αγορά εργασίας…
  4. Είναι η “αίσθηση της περιέργειας” soft skill;

Και μη ξεχνάτε… #StaySafe #StayHome #GrowthMindset