Πόσο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι millennials με την εργασία τους;

    Από: Startup Team

Είναι τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι η νέα γενιά που κατακλύζει ολοένα και περισσότερα την αγορά εργασίας. Εκείνη που αναζητά διαφορετικά πράγματα στο περιβάλλον εργασίας της και εκείνη που – παρά το νεαρό της ηλικίας της – φροντίζει να βρίσκει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Αλήθεια, πόσο ικανοποιημένη με τη δουλειά της είναι και ποιες είναι οι προσδοκίες της σε ότι αφορά στις προσδοκίες της για το μέλλον, στον τομέα των παροχών;

Τα αποτελέσματα της νέας Πανελλήνιας Έρευνας Ικανοποίησης Εργαζομένων που πραγματοποίησε η Edenred υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος και με τη συνεργασία της εταιρείας ερευνών Focus Bari, ίσως σε προβληματίσουν.

Τι έδειξε η έρευνα

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, συμμετείχαν 1.276 εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και εταιρείες (πολυεθνικές και ελληνικές). Σε ότι αφορά στον βαθμό ικανοποίησης, το 29% των εργαζομένων δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από την σημερινή θέση εργασίας, με το ηλικιακό group έως 30 ετών να φαίνεται πως αποτελεί τη σημερινή πρόκληση των HR Managers, καθώς το 32% εκφράζει δυσαρέσκεια. Με άλλα λόγια δεν είναι ικανοποιημένο με τη δουλειά του.

Οι top 3 παράγοντες ικανοποίησης αφορούν στην «Υποστήριξη από τον Προϊστάμενο», το «Αντικείμενο Εργασίας», καθώς και στο «Αίσθημα Εργασιακής Ασφάλειας», ενώ στους παράγοντες που συνελούν στη δυσαρέσκεια, βρίσκονται οι «Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης», η «Προοπτική Εξέλιξης» και η «Ανταπόκριση Αμοιβών σε Θέση & Ικανότητες», όπου οι συμμετέχοντες δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι.

Τι προσδοκούν οι millennials για το μέλλον;

Σε ότι αφορά στις προσδοκίες για τον επόμενο χρόνο, οι εργαζόμενοι έως 30 ετών περιμένουν ότι θα βελτιωθούν οι «Αμοιβές» τους σε σχέση με τη «Θέση και τις Ικανότητές» τους, το «Αντικείμενο Εργασίας» τους, καθώς και οι «Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης». Θα βγουν αληθινές;

Πηγή: Thriveglobal.gr