Συμμαχία «εγκεφάλων» για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έφυγαν στην κρίση

    Από: Startup Team

Τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν σήμερα το Brain Regain, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το Brain Gain, η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain.

Καλωσορίζοντας τη στρατηγική συμμαχία, η Πόπη Καλαϊτζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Brain Gain δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Brain Regain. Η δυναμική που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία Brain Gain, με τις περισσότερες από 70.000 υπογραφές πολιτών και την ισχυρή “φωνή” στο εξωτερικό, βρίσκει την υποστήριξη της κορυφαίας συμμαχίας των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και ανώτατων στελεχών τους».

Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας Brain Regain συμπλήρωσε σχετικά: «Η στρατηγική συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση κατά του φαινομένου brain drain στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενίσχυση της πρωτοβουλία μας και αισιόδοξοι ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα από τον κοινό μας αγώνα».

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα.

Στόχοι της πρωτοβουλίας Brain Gain είναι η οργανωμένη έκφραση της φωνής των Ελλήνων του εξωτερικού, η κατάθεση προτάσεων στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση με βέλτιστες πρακτικές από χώρες του εξωτερικού και η καταγραφή προσωπικών μαρτυριών και εμπειριών που θα οδηγήσουν στην επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία Brain Regain αποτελεί συμμαχία των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες προσφέρουν ανώτατα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα.

Οι Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία, μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ειδικά διαμορφωμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο www.brainregain.gr.

Συνολικά, την πρωτοβουλία Brain Regain απαρτίζουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, ΔΕΣΦΑ, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, Τράπεζα Eurobank, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Upstream και Xerox Hellas.

Πηγή: Fortunegreece.com