Συνάδελφοι Και Σύντροφοι. Γίνεται;

    Από: Startup Team

Ο έρωτας μεταξύ συναδέλφων είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Πόσοι όμως πιστεύουν ότι το να εξελιχθεί σε σχέση είναι μια καλή ιδέα; Πόσοι είναι αυτοί που έχουν επιφυλάξεις σχετικά με αυτό;

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι πεποιθήσεις έχουν αλλάξει. Μόνο το 5% πιστεύει ότι η σχέση με έναν συνάδελφο είναι απαγορευτική σε αντίθεση με το 29% που δηλώνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό έδειξε έρευνα που διεξήχθη από το Carrer Builder στην Αμερική. Η έρευνα όμως αποκάλυψε και ένα άλλο σημαντικό κι ενδιαφέρον έρευνα. Ότι τα ζευγάρια που είναι σε σχέση και γνωρίστηκαν στον επαγγελματικό τους χώρο είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε γάμο. Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 7780 ενήλικες  το 38% δήλωσε συμμετέχοντες ότι έχει συνάψει μία φορά στη ζωή του σχέση με κάποιον από το εργασιακό περιβάλλον κι ότι το 31% κατέληξαν σε γάμο.

Γιατί όμως;

Αυτό που γνωρίζει σίγουρα η επιστήμη είναι είναι πιο πιθανό δηλαδή να ερωτευτούμε κάποιον που βλέπουμε συχνά. Το γεγονος ότι οι άνθρωποι περνούν πολλές ώρες στη δουλειά επομένως σίγουρα αποτελεί έναν ευνοϊκό παράγοντα. Από την άλλη οι ειδικοί εξηγούν ότι τα άτομα που γνωρίζονται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο είναι πιο πιθανό να έχουν κοινά ενδιαφέροντα πράγμα που ευνοεί το μεταξύ του ταίριασμα και αυξάνει τα προγνωστικά για μια σχέση διάρκειας που μπορεί τελικά να καταλήξει σε γάμο.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος

Επίσης ένα 6% αναγκάστηκε να αλλάξει εργασιακό χώρο επειδή η σχέση δεν πήγε τελικά καλά. Σε κάθε περίπτωση επομένως το να τηρούνται καλά τα όρια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο έτσι ώστε να μην πλήττεται η εργασιακή απόδοση είναι το ένα βασικό μέτρο πρόληψης των όποιων επιπλοκών. Οι σχέσεις είναι σίγουρα ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μας. Το ίδιο όμως και η επαγγελματική μας εικόνα. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Πηγή: Thriveglobal.gr