Τι μας κάνει χαρούμενους στη δουλειά μας;

    Από: Startup Team

Περνάμε περισσότερο από το ένα τρίτο της ζωής μας δουλεύοντας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι στον εργασιακό μας χώρο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι στη δουλειά τους είναι πιo παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί και έχουν υγιέστερες και δυνατότερες σχέσεις μέσα και έξω από το γραφείο. Επιπλέον, οι εταιρείες που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ευτυχία των υπαλλήλων τους, επίσης αποκομίζουν τα οφέλη της αυξημένης παραγωγικότητας, των εσόδων και της μακροχρόνιας αφοσίωσης.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ευτυχίας στην Εργασία είναι μια ολλανδική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 από τις Maartje Wolff και Fennande van der Meulen, τις ιδρύτριες του Happy Office. Σήμερα, σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο το μανιφέστο ‘Happy at Work’ είναι «μια δέσμευση να καταστήσουν κανόνα την ευτυχία στην εργασία» και φέρνει στο προσκήνιο το εργασιακό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να κάνουν θετικές αλλαγές στον χώρο εργασίας.

Καθώς η τάση για ευέλικτη εργασία συνεχίζει να εξαπλώνεται, το παραδοσιακό εργασιακό πλαίσιο «εννιά με πέντε» ακούγεται πια ξεπερασμένο. Η ευέλικτη εργασία αποδείχτηκε πως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ευτυχίας στην εργασία, και με την IWG στην πρώτη γραμμή της τάσης για ευέλικτους χώρους εργασίας, αρκετά γραφεία της εταιρείας εισήγαγαν μαθήματα γιόγκα ως τρόπο βελτίωσης της υγείας και της ευημερίας στον εργασιακό χώρο.

Έρευνα του Social Market Foundation έδειξε ότι οι χαρούμενοι εργαζόμενοι είναι 20% πιο παραγωγικοί από τους δυσαρεστημένους, ενώ το ευχαριστημένο προσωπικό πωλήσεων μπορεί να επιφέρει αύξηση στις πωλήσεις κατά 37%. Τέλος, το να είναι κανείς χαρούμενος στη δουλειά, είναι ευεργετικό για όλους. Οι εταιρείες απολαμβάνουν αυξημένα έσοδα και αφοσίωση από το προσωπικό, ενώ οι υπάλληλοι αισθάνονται επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και το ότι εκτιμάται η αξία τους.

Στην Εθνική Έρευνα Εργοδοτών από το Families and Work Institute  αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι που είχαν ευέλικτα ωράρια εργασίας είχαν επίσης καλύτερη πνευματική και σωματική υγεία, λιγότερο άγχος, και ήταν λιγότερο επιρρεπής στην υπερκόπωση και την ασθένεια. Μία από τις ευκολότερες αλλά σημαντικότερες αλλαγές που μπορούν να γίνουν, είναι η αναγνώριση μιας εργασίας που ολοκληρώθηκε σωστά. Οι διευθυντές συχνά ασχολούνται μόνο με τη γενική εικόνα και ξεχνούν να επιβραβεύσουν την καλή δουλειά. Είναι επίσης σημαντικό οι διευθυντές να ενδιαφέρονται για τους υφισταμένους. Όταν οι υπάλληλοι νιώθουν ότι τους βλέπουν και τους ακούν, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αφοσίωση στη δουλειά τους.

«Σε όλα μας τα κέντρα προσπαθούμε να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που να οδηγεί στην ευτυχία, και μια εργασιακή κουλτούρα που υποστηρίζει μια δουλειά χωρίς άγχος και βοηθάει να διατηρείται μια καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής», αναφέρει η Κατερίνα Μάνου, VP Sales, Country Manager στην IWG plc.

Δείτε εδώ πώς η IWG μπορεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους σας να πετύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, και δώστε ώθηση στην επιχείρησή σας!