Τρεις ενδείξεις ότι δεν πρόκειται να πάρετε προαγωγή σύντομα

    Από: Startup Team

Φτάσαμε, λοιπόν, στη φάση εκείνη της χρονιάς όπου πολλές εταιρείες ανακοινώνουν ένα κύμα προαγωγών που ξεκινούν από την 1η Ιανουαρίου. Αν ελπίζατε να είστε ένας από τους υπαλλήλους που θα ανέβαιναν κλίμακα στην εταιρική ιεραρχία αλλά εν τέλει σφίξατε τα δόντια και χαμογελάσατε ενώ δίνατε συγχαρητήρια σε έναν συνάδελφό σας που πήρε την προαγωγή, ψυχραιμία! Τώρα είναι η ώρα να σκεφθείτε πού βρίσκεστε και μήπως είναι καιρός να αναζητήσετε αλλού μια καλύτερη ευκαιρία.

Οι προαγωγές έρχονται δυσκολότερα πλέον, εν μέρει επειδή η Μεγάλη Ύφεση …εξαΰλωσε πολλές κλίμακες στη διοίκηση μιας εταιρείας, και άρα πλέον υπάρχουν λιγότερες θέσεις ηγεσίας διαθέσιμες. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος και το να κάνετε καλά τη δουλειά σας δεν φτάνει για να προαχθείτε.

«Οι ημέρες όπου η άριστη απόδοσή σου έφτανε για να πας παραπάνω είναι παρελθόν» σημειώνει ο John Livesay, σύμβουλος εταιρικών πωλήσεων. «Ανεξάρτητα απ’ τον κλάδο ή τη θέση σου, είναι απαραίτητο να ‘πουλήσεις’ τον εαυτό σου και τις δεξιότητές σου».

Υπάρχουν τρία σημάδια που πρέπει να προσέχετε, διότι υποδηλώνουν ότι μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε προαγωγή. Ιδού οι ενδείξεις που πρέπει να σας ανησυχήσουν:

Δεν σας προσκαλούν σε συναντήσεις όπου λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις
«Όταν ρωτάτε τον λόγο που δεν σας προσκαλούν, ακούτε κάποια δικαιολογία του τύπου ‘Το κανονίσαμε τελευταία στιγμή και δεν θέλαμε να σ’ ενοχλήσουμε’» λέει ο Livesay. «Στο 99% των περιπτώσεων, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόφαση. Η αλήθεια είναι ότι απλώς αισθάνονται ότι δεν σας έχουν ανάγκη».

Η μισθολογική σας αύξηση είναι ελάχιστη
«Δύσκολα έρχονται αυξήσεις μισθών στις μέρες μας, αλλά και πάλι υπάρχει ένα παγιωμένο εύρος αυξήσεων από 1% έως 3% ή και 4%» σημειώνει ο Livesay. «Αν μέσα στο 2019 η αύξηση στις απολαβές σας ήταν μόνο 1% και το μπόνους σας ήταν ελάχιστο ή και ανύπαρκτο, τότε είστε σίγουρα στην …ουρά για να μην πάρετε προαγωγή σύντομα».

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις ιδέες σας
«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι οι ιδέες σας είναι ενδιαφέρουσες» τονίζει ο Livesay, «και μετά τις ξεχνάνε, τότε μάλλον πρέπει να προσέχετε». Ακόμα χειρότερα, απαιτείται εγρήγορση από μέρους σας σε περιπτώσεις όπου υποψιάζεστε ότι συνάδελφοί σας οικειοποιούνται τις ιδέες σας. Οκ, μπορεί μια φορά να συμβεί αυτό κατά λάθος, σε ένα καλόπιστο πλαίσιο. Όταν όμως η αντιγραφή και υιοθέτηση των προτάσεών σας από άλλους γίνεται κανόνας, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η δική σας συμβολή, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε και πολλές πιθανότητες να εξασφαλίσετε προαγωγή στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Fortunegreece.com