Τρόποι να βγάλεις λεφτά από το σπίτι

    Από: Startup Team

Όχι, τα μαγικά links που υπόσχονται καραβιές χρημάτων με μερικά μόλις κλικ ούτε δούλεψαν ούτε και θα δουλέψουν ποτέ.

Με αφορμή τα πρωτόγνωρα που ζούμε στις μέρες μας όμως, όταν ολοένα και περισσότεροι κλεινόμαστε στα σπίτια μας λόγω κορονοϊού, είναι πάντα βοηθητικό και παρήγορο να γνωρίζεις ότι μπορείς πράγματι να βγάλεις λεφτά από το ίντερνετ.

Όχι με μαγικούς τρόπους, αλλά με δουλειά! Η online εργασία, εργασία είναι εξάλλου και όπως κάθε επαγγελματική θέση στον κόσμο απαιτεί ικανότητες, δεξιότητες και εφόδια.

Με αέρα κοπανιστό ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει. Για όλους τους άλλους, μερικές χιλιάδες ανθρώπους που είναι αφεντικά του εαυτούς τους και αποκομίζουν κέρδη από την online παρουσία τους δηλαδή, πρόκειται για full time job. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και είναι πλέον σαφές πως το να ζεις από το ίντερνετ δεν είναι πια όνειρο απατηλό. Φτάνει να έχεις κάτι να προσφέρεις στο παγκόσμιο κοινό. Ή και στη χώρα σου, αλίμονο. Και να έχεις φυσικά τον χρόνο και την υπομονή, αφού όπως και καθετί άλλο που κάνουμε επαγγελματικά, χρειάζεται καιρό για να καρποφορήσει.

Με αυτούς τους περιορισμούς υπόψη, αν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και αποζητάς τρόπο να αυξήσεις το εισόδημά σου αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις, να μερικές ρεαλιστικές ιδέες να σκεφτείς…

Φτιάξε ένα blog

Αν έχεις στα χέρια σου ένα blog ή ένα site, και πάρα πολλοί έχουν στις μέρες μας, η στρατηγική του affiliate marketing αποδίδει πλουσιοπάροχα. Τι είναι το affiliate marketing; Η συνεργασία με μάρκες και εταιρίες που έχουν να κάνουν με το είδος του περιεχομένου που ανεβάζεις στον ιστότοπό σου.

Κάθε φορά που κάνεις λοιπόν λόγο για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, βάζεις ένα link στο προϊόν/υπηρεσία μέσω της συνεργασίας σου με την τρίτη εταιρία. Πώς βγάζεις εσύ λεφτά; Κάθε φορά που κάποιος αγοράσει το προϊόν μέσω του δικού σου συνδέσμου, παίρνεις την αμοιβή σου.

Η Michelle Schroeder-Gardner, που έχει στην κατοχή της το website Making Sense of Sense, βγάζει πάνω από 100.000 δολάρια τον μήνα μέσω affiliate marketing. Για να συνεργαστεί μια εταιρία μαζί σου, δεν είναι μόνο θέμα επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, αλλά και της αξιοπιστίας του περιεχομένου σου.

Αν διαθέτεις ήδη site ή blog, ή ένα μεγάλο κοινό να σε ακολουθεί στα social media τέλος πάντων, μπορείς να βγάλεις λεφτά μέσω διαφημίσεων και πληρωμένων posts. Οι εταιρίες καλοπληρώνουν σήμερα bloggers και influencers για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και το πράγμα εδώ είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Ακόμα καλύτερο, πως δεν χρειάζεσαι καν website. Παρά ένα καλό κοινό να σε ακολουθεί στον λογαριασμό σου σε κάποιο κοινωνικό μέσο.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Ένας καλός τρόπος να βγάλεις χρήματα online είναι παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα σου. Αν είσαι εξπέρ στη δουλειά σου, ό,τι δουλειά κι αν είναι αυτή, τότε υπάρχει σίγουρα ένα κοινό που θα πλήρωνε για να κάνει χρήση της τεχνογνωσίας σου, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ακόμα κι αν θεωρείς πως δεν είσαι τόσο σημαντικός για να συμβουλεύσεις μεγάλες εταιρίες, θα εντυπωσιαστείς για τι πράγματα είναι διατεθειμένος ο κόσμος να σε πληρώσει.

Τρανό παράδειγμα είναι εδώ ο Robert Farrington, που είχε ένα blog (College Investo) και συμβούλευε τον κόσμο δωρεάν. Κάποια στιγμή τον προσέγγισαν μια σειρά από εταιρίες ζητώντας του συμβουλευτική για τα κοινωνικά μέσα και το online marketing.

Τόλμη χρειάζεται εδώ και καλή γνώση στον τομέα που θες να γίνεις συμβουλάτορας…

Online μαθήματα

Αν έχεις κάποια ικανότητα που νιώθεις πως μπορείς να τη διδάξεις στους άλλους, τα online μαθήματα είναι για σένα. Τέτοια μαθήματα παρέχονται πια για τα πάντα, πραγματικά για τα πάντα, κάτι που δείχνει πως ο κόσμος πληρώνει για να αποκομίσει νέες δεξιότητες.

Από μαγειρική και κηπουρική δηλαδή μέχρι και μάρκετινγκ και πώς να γίνεις μάστορας σε ό,τι σκεφτείς. Έχεις κάτι που μπορείς να διδάξεις; Δίδαξέ το! Πλατφόρμες για τέτοια μαθήματα θα βρεις εκεί έξω ένα σωρό…

Podcasting

Τα podcasts δεν χρειάζονται συστάσεις στις μέρες μας. Αυτό που χρειάζεται ίσως διευκρίνηση είναι το πόσο πλουσιοπάροχες απολαβές μπορούν να φέρουν στον άνθρωπο που τα κάνει. Ηχογραφημένες ψηφιακές εκπομπές είναι ουσιαστικά που κατεβάζεις στον υπολογιστή σου και ακούς. Σαν φωνητικά άρθρα δηλαδή.

Και τα podcasts συγκεντρώνουν εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των διαφημιστών, καθώς πολλοί σπεύδουν να διαφημιστούν ή να υποστηρίξουν ως χορηγοί τέτοιες προσπάθειες. Ένα μικρόφωνο, ένα πρόγραμμα ηχογράφησης και μια σύνδεση στο ίντερνετ χρειάζεσαι. Αλλά και κάτι ενδιαφέρον φυσικά που να αφορά τον κόσμο. Αν «τα λες», θα βρεις κοινό και σύντομα και σπόνσορες.

Ταβάνι δεν υπάρχει εδώ σε επίπεδο κερδών. Ο John Lee Dumas του πετυχημένου podcast Entrepreneur On Fire μας λέει ας πούμε πως καθαρίζει πια πάνω από 400.000 δολάρια τον μήνα. Τα podcasts τώρα γίνονται δημοφιλή στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, αφήνοντας μεγάλο περιθώριο για να τα καταφέρεις. Φτάνει να έχεις κάτι να πεις…

Πωλήσεις βιβλίων

Οι εποχές που οι επίδοξοι συγγραφείς έπαιρναν παραμάσχαλα το πόνημά τους και έτρεχαν από εκδοτικό σε εκδοτικό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον μπορείς να παρακάμψεις εντελώς όλο το κύκλωμα της έκδοσης και της διανομής και να ολοκληρώσεις την έκδοση και το μάρκετινγκ ενός βιβλίου αποκλειστικά online. Ακόμα και ελληνικές εταιρίες θα βρεις που σου επιτρέπουν να ανεβάσεις στο ίντερνετ το βιβλίο σου και να το τυπώσεις, φορτώνοντάς το μετά σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν υπολογιστή και ένα πρόγραμμα κειμενογράφου, αλλά και ένα μικρό κεφάλαιο για την έκδοση. Μικρό όμως.

Ακόμα ευκολότερο είναι το ebook, που δεν χρειάζεται καν τύπωμα. Μόνο φόρτωμα σε κάποια σχετική πλατφόρμα.

Freelance κειμενογράφος

Αν είσαι καλός στις λέξεις και δημιουργικό ταλέντο, τότε ένας ολόκληρος κόσμος online περιεχομένου περιμένει να σε πληρώσει. Και εδώ μιλάμε για μια σταθερή πηγή εισοδήματος, όχι εξτραδάκια. Μια δουλειά που στις μέρες μας έχει την τιμητική της, μιλώντας για σωστό momentum.

Οι ιστορίες επιτυχίας που έχουν ξεπηδήσει από το freelance corywriting δεν έχουν πρακτικά τέλος. Κειμενογραφικές υπηρεσίες για ιστοσελίδες και κοινωνικά μέσα χρειάζονται αναρίθμητοι πια και όσοι το κάνουν καλά, όπως η blogger Holly Johnson, βγάζουν ακόμα και 200.000 δολάρια ετησίως.

Online σεμινάρια

Από webinars τι ξέρεις; Είναι μια καταπληκτική στρατηγική για να προωθήσεις και να διαφημίσεις τα ταλέντα σου, τις γνώσεις, το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις. Με το webinar παρέχεις ουσιαστικά δωρεάν συμβουλές και ιδέες, συνήθως σε πραγματικό χρόνο, προσδοκώντας να αγοράσει κάποιος αυτό που πουλάς.

Ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά δουλεύει μια χαρά. Ο υπερεπιτυχημένος εδώ Grant Baldwin, ένας άνθρωπος που διδάσκει δημόσια ομιλία, παρέχει μέσω webinars δωρεάν ό,τι ξέρει και δεν ξέρει. Και στο τέλος κάθε συνεδρίας μιλά και για τα μαθήματα που κάνει, προωθώντας τα βιβλία και τα podcasts του.

Ο Baldwin κερδίζει εξαψήφια νούμερα τον χρόνο και μας λέει πως ό,τι κι αν πουλάς, δεν είναι δύσκολο να στήσεις ένα webinar και να προσελκύσεις κοινό μέσω του Facebook, για παράδειγμα. Τζάμπα είναι εξάλλου. Ακόμα και webinar για το πώς να κάνεις το πρώτο σου webinar θα βρεις!

YouTube

Τo YouTube είναι άλλη μια πλατφόρμα που έχει κάνει όχι μόνο δυνατό, αλλά και πιθανό το να βγάλεις λεφτά online. Άπειρα κανάλια έχουν εκεί έξω ένα καλό κοινό και το καλό κοινό σημαίνει πάντα λεφτά.

Οι θεματικές ποικίλουν και κανόνας για το περιεχόμενο δεν υπάρχει. Ούτε και για τίποτα άλλο υπάρχει κανόνας δηλαδή. Ένας από τους πλέον πετυχημένους YouTuber, ο Antonio Centeno του Real Men Real Style, ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού!

Το Forbes μας λέει πως οι καλύτεροι παίκτες του YouTube αποκομίζουν πάνω από 10 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Θα βγάλεις τόσα; Πιθανότατα όχι, ξεκινώντας όμως και ξεκινώντας σοβαρά όλο και κάτι μπορείς να κερδίσεις. Αρκεί να σου αρέσει να φτιάχνεις βίντεο…

Υπάρχουν σήμερα αναρίθμητοι τρόποι να κερδίζεις τα προς το ζην από το ίντερνετ και εμείς δεν αναφερθήκαμε παρά σε ελάχιστους. Χρόνο και πάθος χρειάζεται για να ξεκινήσεις, αλλά και τεχνογνωσία σε κάποιον τομέα. Ή φαντασία που να αντισταθμίζει τα κενά.

Τα success stories εδώ μας έρχονται πια κατά εκατοντάδες. Αν αναζητείς δηλαδή έμπνευση για να ξεκινήσεις…

Πηγή: Newsbeast.gr