Οι μισοί εργαζόμενοι στην τεχνολογία θα ζητήσουν αύξηση

    Από: Startup Team

Κάθε άλλο παρά παροδική θα είναι η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση», φαινόμενο που θα συνεχιστεί, παγκοσμίως, με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο έτος. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα 1 στους 5 εργαζόμενους αναφέρει ότι είναι πιθανό να αλλάξει εργοδότη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Επίσης, το 35% των εργαζομένων σχεδιάζει να ζητήσει από τον εργοδότη του υψηλότερο μισθό τους επόμενους 12 μήνες, με τη μισθολογική πίεση να είναι υψηλότερη στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το 44% των εργαζομένων σκοπεύει να ζητήσει αύξηση. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι χαμηλότερα στο δημόσιο τομέα (25%).

Μολονότι η αύξηση αποδοχών είναι το κύριο κίνητρο για την αλλαγή εργασίας (71%), η επιθυμία εργασίας από την οποία αντλούν ικανοποίηση (69%) και στην οποία είναι πραγματικά ο εαυτός τους (66%) συμπληρώνουν τα τρία κορυφαία ζητούμενα για τους εργαζομένους. Σχεδόν οι μισοί (47%) έδωσαν προτεραιότητα στο να μπορούν να επιλέξουν τη τοποθεσία εργασίας τους.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει η παγκόσμια έρευνα “Global Workforce Hopes and Fears” που διενήργησε η PwC σε 52.195 εργαζόμενους σε 44 χώρες, μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο για το  ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr