Πώς να εξασφαλίσετε ένα υγιεινό περιβάλλον στο γραφείο, στην αποθήκη και στη γραμμή παραγωγής

    Από: Φένια Καραμπά

Aπό τη Φένια Καραμπά ιδιοκτήτρια Polygon Facility Services.

Ο χώρος εργασίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας είναι το κέντρο διεξαγωγής κάθε προσπάθειάς μας. Είναι εκεί που το ανθρώπινο δυναμικό μας εργάζεται και παράγει.

Για τον λόγο αυτό, οι συνθήκες υγιεινής τόσο στο γραφείο, όσο και στην αποθήκη ή τη γραμμή παραγωγής είναι υψίστης σημασίας. Για να εξασφαλίσετε υψηλό επίπεδο υγιεινής, πέραν απ΄ τα καθημερινά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρείτε βάσει HACCP, χρειάζεστε και την κατάλληλη απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία,  απομάκρυνση ερπετών & πτηνών, δηλαδή μία ολοκληρωμένη 4 σε 1 υπηρεσία που να είναι αποδοτική σε κάθε ανάγκη σας. Κατά την επιλογή του συνεργάτη που θα την αναλάβει, πρέπει να προσέξετε:

  • Να διαθέτει ειδική άδεια απ΄το Υπουργείο Ανάπτυξης
  • Να έχει εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο καθώς και παρουσία εντεταλμένου επόπτη Δημόσιας Υγείας.
  • Να χρησιμοποιεί άοσμα αειφόρα σκευάσματα
  • Ολοκληρώνοντας την εργασία, να σας χορηγήσει και το αντίστοιχο πιστοποιητικό των εγκεκριμένων φαρμάκων- όπως προβλέπει ο νόμος 3919/2011. Δηλαδή με την ολοκλήρωση κάθε εφαρμογής, πρέπει να μπορεί να χορηγεί υπογεγραμμένο πιστοποιητικό έγκρισης & καταλληλόλητας των βιοκτόνων που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ασφαλούς δημόσιας υγιεινής.
  • Να μπορεί να αναλάβει να εκδώσει διαγράμματα ροής για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου αυτά να πάρουν άδεια λειτουργίας υπογεγραμμένα από τον υπεύθυνο τεχνικό επιστήμονα.

Ως προς τους τομείς δραστηριότητας, σιγουρευτείτε ότι η εταιρεία που θα επιλέξετε παρέχει την υπηρεσία συγκρότησης και τήρησης Φακέλου HACCP στην περίπτωση που απαιτείται καθώς και τη δυνατότητα να πραγματοποιεί απολυμάνσεις κατά παθογόνων μικροοργανισμών & ιών ( π.χ ακάρεα , covid 19).

Η επιλογή ενός αξιόπιστου και έμπειρου συνεργάτη στην απολύμανση/απεντόμωση/μυοκτονία/απομάκρυνση ερπετών και πτηνών, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε σιγουριά για τον επαγγελματικό χώρο σας!

από: Φένια Καραμπά

Γεννήθηκα στις 18 Ιουλίου 1986 στην Αθήνα .Μεγάλωσα στην Ν. Σμύρνη και από πολύ μικρή ήμουν ένα αεικίνητο πνεύμα που μου άρεσε συνεχώς να εξελίσσομαι ως άνθρωπος & ως επαγγελματίας. Σπούδασα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών και ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο ALBA. Με εργατικότητα & επιμονή – χαρακτηριστικά που με ακολουθούν στη δουλειά μου και ευρύτερα στη ζωή μου και έχοντας μια αξιόλογη επαγγελματική ομάδα δίπλα μου, προσπάθησα να δώσω µια νέα οπτική & δυναμική στο τομέα εξυπηρέτησης & συντήρησης κτιρίων ξεφεύγοντας από τα µέχρι σήμερα στερεότυπα ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θεωρείται ‘’ανδροκρατούμενος ‘’. Πριν ενάμιση χρόνο, κέρδισα το 1ο βραβείο «ομάδα της χρονιάς- μικρός οργανισμός» στην εξυπηρέτηση πελατών ανάμεσα σε μεγάλες αναγνωρισμένες εταιρείες, μια ιδιαίτερη στιγμή καταξίωσης & επιβράβευσης στην επαγγελματική μου πορεία. Από τότε , συνεχίζουμε poly δυναμικά την επιτυχημένη πορεία της POLYGON.