Σε μέγγενη η αγορά smart home το 2023 – Από το 2024 η ανάκαμψη

    Από: Startup Team

Στη μέγγενη μιας σειράς παραγόντων, όπως ο υψηλός πληθωρισμός και οι αρρυθμίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες, βρίσκεται η παγκόσμια αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών. Ως αποτέλεσμα, η αγορά smart home θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά στο σύνολο της χρήσης του 2023, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται από το 2024.

Οι παγκόσμιες αποστολές έξυπνων οικιακών συσκευών συνέχισαν να μειώνονται το 1ο τρίμηνο του 2023: οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 186 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC).

Η εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα παραμείνει σε στενωπό, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 1,8%, συνολικά, το 2023, καθώς η ασθενής καταναλωτική ζήτηση και η οικονομική αστάθεια συνεχίζουν να ασκούν σημαντική πίεση στην αγορά. Παρ’ όλο που υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, η IDC αναμένει ότι η αγορά θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2024 και θα συνεχίσει μέχρι το 2027 με τον όγκο των συσκευών να φθάνει το 1,1 δισ. τεμάχια το 2027.

Τα “έξυπνα” ηχεία και οι συνδεδεμένες συσκευές ψυχαγωγίας βίντεο αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη πτώση το 1ο τρίμηνο του 2023, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 15,4% και 7,8% αντίστοιχα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

“Ενώ υπήρξαν θύλακες ανάπτυξης, η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιηθεί λόγω – και – της έλλειψης ουσιαστικών αναβαθμίσεων μεταξύ μιας γενιάς συσκευών και της επόμενης. Ακόμη και η κυκλοφορία του προτύπου Matter δεν ήταν αρκετή για να τονώσει τη ζήτηση, παρά το γεγονός ότι προσφέρει κάποια ευκολία στη χρήση”, σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr