Στα πιο γρήγορα ανερχόμενα οικοσυστήματα της Ευρώπης για startups η Ελλάδα

    Από: Startup Team

Ιδιαίτερα παραγωγικό αποδείχτηκε το 1ο εξάμηνο του 2022 για το ελληνικό οικοσύστημα των startups. Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας και της στάσης αναμονής των επενδυτών, οι εγχώριες startups κατάφεραν να βρεθούν στα ραντάρ των διεθνών Venture Capital funds, σηκώνοντας $400 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με report του dealroom.co για το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας, οι χρηματοδοτήσεις των διεθνών VCs προς ελληνικές startups ήταν κατά 2,3 φορές υψηλότερες το 1ο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν είχαν “σηκώσει” $200 εκατ.

“Μερικά από τα μικρότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης ήταν από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα το 1ο εξάμηνο του 2022”, σχολιάζουν οι συντάκτες της σχετικής ανάλυσης (The State of European Startups & VCs).

Όπως επισημαίνουν, η ελληνική επίδοση είναι η τρίτη καλύτερη μεταξύ των μικρότερων οικοσυστημάτων για startups στην Ευρώπη το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους: το οικοσύστημα της Εσθονίας “έτρεξε” φέτος 5,5 φορές ταχύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η Πορτογαλία κινήθηκε 5,4 φορές γρηγορότερα.

Βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα εμφάνισε το 1ο εξάμηνο του 2022 η Αυστρία και η Ισλανδία, με τις χρηματοδοτήσεις να αυξάνονται κατά 1,9 φορές το εξεταζόμενο διάστημα. Στην ίδια κατάταξη με τα ταχύτερα αυξανόμενα οικοσυστήματα για startups στην Ευρώπη ακολουθεί η Ελβετία και η Γαλλία με επίδοση 1,7 και 1,6 φορές αντίστοιχα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr