Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Από: Startup Team

Δυναμική εκκίνηση έκανε το 2022 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την αξία των πωλήσεων να αυξάνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15% κατά το 1ο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, έφτασαν τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, τα $70 δισ.

Η αύξηση της αξίας των πωλήσεων, μάλιστα, επιτεύχθηκε παρά την πτώση στον όγκο των αποστολών, που υποχώρησαν κατά 3% το εξεταζόμενο διάστημα. Η υποχώρηση των πωλήσεων σε επίπεδο όγκου έρχεται μετά από επτά συνεχόμενα τρίμηνα ανοδικής πορείας.

Τα τελευταία στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι οι παγκόσμιες αποστολές επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 3% ετησίως σε 80,1 εκατ. μονάδες. Η εταιρεία συνδέει την υποχώρηση των πωλήσεων σε επίπεδο όγκου με τη μεγάλη γεωπολιτική αστάθεια και την άμβλυνση της καταναλωτικής ζήτησης.

Από τις επιμέρους προϊοντικές κατηγορίες της αγοράς, οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών μειώθηκαν σε όγκο κατά 6% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενες στα επίπεδα των 63,2 εκατ. μονάδων. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις notebooks αυξήθηκαν κατά 13%, φτάνοντας τα 16,8 εκατ. συσκευές.

“Ενώ οι πωλήσεις περιορίζονται εξαιτίας των γενικότερων οικονομικών συνθηκών, παγκοσμίως, οι προοπτικές εσόδων και η εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη ευκαιρία παραμένουν υψηλά λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών γύρω από την ιδιοκτησία και τη χρήση υπολογιστή”, σχολιάζει η Canalys σε σχετικό report.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr