18.500 δολάρια για να μείνεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι για δύο μήνες

    Από: Startup Team

Αν σου αρέσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας να το περνάς ξαπλωμένος στο κρεβάτι, το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι σε θεωρούν τεμπέλη. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη NASA, η οποία προσφέρει $18.500 σε όποιον αποφασίσει να το κάνει αυτό για 60 ημέρες.

Η NASA, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα Artificial Gravity Bed Study (AGBRESA). Η μελέτη θα εξετάσει τη χρήση τεχνητής βαρύτητας για την πρόληψη της μυϊκής και οστικής ατροφίας που πλήττει τους αστροναύτες όταν περνούν εκτεταμένες χρονικές περιόδους στο διάστημα.

Η πρώτη φάση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει και συμμετέχουν 12 άνδρες και 12 γυναίκες. Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες αναζητούν γυναίκες εθελόντριες από 22 έως 55 ετών για την δεύτερη φάση της έρευνας, που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Όποιος το δοκιμάσε θα γίνει πλουσιότερος κατά $18.500.

Ας πάμε τώρα στην ουσία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι για 60 ημέρες, σε ένα εργαστήριο της Γερμανία. «Όλες οι εξετάσεις, τα πειράματα, τα γεύματα και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνουν ενώ οι συμμετέχοντες είναι ξαπλωμένοι», αναφέρει το δελτίο τύπου για την έρευνα, που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τα αποτελέσματα της μηδενικής βαρύτητας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA μελετάει τη μηδενική βαρύτητα στο ανθρώπινο σώμα. Παρόμοιες μελέτες έχουν γίνει παλιότερα τόσο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και ειδικά διαμορφωμένα εργαστηρια στη Γη, όπου άνθρωποι περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα ξαπλωμένοι σε κρεβάτι και σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Πηγή: Vice.com/gr