4 επαγγέλματα που πραγματοποιούνται μέσω ενός smartphone

    Από: Startup Team

Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι και πλέον μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δεν χρειάζονται συγκεκριμένο χώρο εργασίας, ούτε καν υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποτελεί και την πηγή των εσόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του business insider.

Ακολουθούν 4 παραδείγματα επαγγελμάτων που μπορείτε να κάνετε μέσα από ένα… smartphone!

4 επαγγέλματα που μπορείτε να κάνετε μέσα από ένα smartphone

  • Τεχνική υποστήριξη

Αν έχετε εμπειρία με διάφορα είδη λογισμικού, μπορείτε να εργαστείτε ως ειδικός τεχνικής υποστήριξης μόνο με ένα τηλέφωνο (αν και μπορεί να βοηθήσει κάποιος υπολογιστής).

  • Καθηγητής ξένων γλωσσών

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν μία ξένη γλώσσα, και τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι άριστη γνώση της μητρικής σας γλώσσας. Για παράδειγμα, κάποιος του οποίου η μητρική γλώσσα είναι τα αγγλικά, μπορεί μέσα από το κινητό του να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα σαν το NiceTalk και μπορεί να κερδίζει 10 δολάρια την ώρα. Μπορεί να μην αποφέρει πάρα πολλά χρήματα, αλλά είναι μια εύκολη δουλειά που μπορεί να την κάνει κανείς από το κινητό ή τον καναπέ του.

  • Δοκιμαστής εφαρμογών

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας την περνάμε με το κινητό στο χέρι. Τότε γιατί να μην αξιοποιήσει κάποιος αυτές τις ώρες και να δοκιμάζει εφαρμογές, συμβουλεύοντας τους δημιουργούς τους, τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν και τι να διορθώσουν; Μπορείτε να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα σαν το AppNana για να γίνεται δοκιμαστής εφαρμογών σε «έξυπνα κινητά» και να έχετε έτσι διάφορα προνόμια.

  • Influencer στα social media

Αυτό είναι ίσως από τα πιο γνωστά «επαγγέλματα» της εποχής μας. Δεν χρειάζεται να είστε διάσημος για να πείσετε με τις σέλφι σας, μεγάλες εταιρείες να σας πληρώνουν με σκοπό να διαφημίσετε τα προϊόντα τους. Στην πραγματικότητα, μεγάλες εταιρείες απομακρύνονται από «μεγάλους» influencers που έχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες followers και στρέφονται στους micro-influencers και nano-influencers, οι οποίοι ναι μεν έχουν λιγότερους followers, ωστόσο χαίρουν της εμπιστοσύνης τους.

Πηγή: economistas.gr