5,2 δισ.άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια το 2026

    Από: Startup Team

Εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών παγκοσμίως γίνονται – και θα συνεχίσουν να γίνονται – τα ψηφιακά πορτοφόλια. Υπολογίζεται ότι με ορίζοντα το 2026 περισσότερα από 5,2 δισ. άνθρωποι θα κάνουν χρήση ψηφιακών πορτοφολιών παγκοσμίως.

Το αντίστοιχο νούμερο κατά τη διάρκεια του 2022 αναμένεται να φτάσει στα 3,4 δισ. χρήστες. Πρακτικά, μεταξύ 2022 και 2026, οι χρήστες digital wallets θα αυξηθούν ποσοστιαία κατά 53%. Πρακτικά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2026 θα χρησιμοποιεί τα λεγόμενα digital wallets.

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research προβλέπει ότι ευεργετικά για τη χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών θα λειτουργήσει η σταδιακή εισαγωγή στην αγορά των λεγόμενων “υπερεφαρμογών” (Superapps). Πρόκειται για εφαρμογές πολλαπλών χρήσεων, που μπορούν να ενσωματώσουν ψηφιακές πληρωμές μαζί με άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πλούτου και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη (Digital Wallets: Market Forecasts, Key Opportunities and Vendor Analysis 2022-2026), οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού είναι αυτές που θα βιώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη στη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr