Τεχνολογία & Επιστήμη

7 στις 10 εταιρείες αυξάνουν το 2022 τις επενδύσεις στην Πληροφορική

Σε ψηφιακό σπιράλ έχει βάλει η πανδημία τις επιχειρήσεις, με την Πληροφορική να βρίσκεται σταθερά υψηλά στην επενδυτική ατζέντα των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ψηφιακός προσανατολισμός στον τομέα των επενδύσεων δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες, παγκοσμίως, αλλά και – αν όχι κυρίως – τις μικρομεσαίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι για το 2022, το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παγκοσμίως, σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού για την Πληροφορική. Η έναρξη της πανδημίας ανάγκασε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επενδύσουν στο ΙΤ, παραμένοντας λειτουργικές κάτω από τις ειδικές συνθήκες, που προκαλεί η υγειονομική κρίση.

Ήδη από το ξέσπασμα της COVID-19, αλλά και για το 2022, μια βασική επενδυτική προτεραιότητα των μικρομεσαίων εταιρειών, που συνδέεται με τις επενδύσεις στην Πληροφορική, είναι η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας ακόμη και σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας. Επίσης, οι μικρομεσαίες εταιρείες επενδύουν πλέον συστηματικά σε λύσεις υποδομής, που βασίζονται σε cloud και εφαρμογές SaaS.

Επίσης, οι επενδύσεις τους κατευθύνονται σε λύσεις, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ανέπαφες πληρωμές και τα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ για τόνωση των πωλήσεων. Ως αποτέλεσμα, για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι προϋπολογισμοί για την Πληροφορική είναι πλέον υψηλότεροι από τα προπανδημικά επίπεδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr