7 στους 10 κατοίκους στον πλανήτη έχουν πρόσβαση στο Internet

    Από: Startup Team

Είδος πρώτης ανάγκης έχει κάνει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο η πανδημία, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη η σαρωτική διείσδυση του Internet, ανά τον πλανήτη. Τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, η διείσδυση του Διαδικτύου στον παγκόσμιο πληθυσμό έφθασε το 66% ήτοι – κατά μέσο όρο – 7 στους 10 κατοίκους στον πλανήτη έχουν πρόσβαση στο Internet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε Internet World Stats, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη παραμένουν οι μόνες περιοχές του κόσμου, όπου το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στον πληθυσμό φθάνει – ή υπερβαίνει – το 90%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Βόρεια Αμερική είναι η περιοχή του κόσμου με το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου, καθώς σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, ποσοστό 93,4%, έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συνολικά, η Βόρεια Αμερική φιλοξενεί πάνω από 347 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου.

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο ώριμων ψηφιακών αγορών του κόσμου καταλαμβάνει η Ευρώπη, όπου σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους (88,4%) έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Από τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε η Atlas VPN, προκύπτει ότι περισσότεροι από 743 εκατ. Ευρωπαίοι είναι σήμερα συνδεδεμένοι στον παγκόσμιο ιστό.

“Η πλειονότητα των χωρών στην Ευρώπη διαθέτει εξαιρετική υποδομή Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγούνται στο Internet με αρκετά αξιοπρεπείς ταχύτητες”, τονίζουν οι αναλυτές.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr