Αγωγή κατά της Google στη Βρετανία: Παρακολουθούσε 4 εκατ. iPhone

    Από: Startup Team

People walk past the Google headquarters in the Kings Cross area in London, Britain, August 14, 2019. REUTERS/Hannah McKay

Η αγωγή κατά της Google για φερόμενη παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων 4 εκατ. χρηστών iPhone μπορεί να προχωρήσει στα βρετανικά δικαστήρια, όπως έκριναν τρεις δικαστές την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Εφετείο ανακοίνωσε ότι ο Richard Lloyd, πρώην διευθυντής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των καταναλωτών «Which?» μπορεί να προχωρήσει με την αγωγή κατά της Google, υπό το νόμο του 1988 για την προστασία προσωπικών δεδομένων και να επιδώσει νομικά έγγραφα στη Google στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Lloyd υποστηρίζει ότι η Google παρακολουθούσε μυστικά τη διαδικτυακή συμπεριφορά των χρηστών iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο, το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2012, παρακάμπτοντας ρυθμίσεις ασφαλείας στις συσκευές και συλλέγοντας δεδομένα από το πρόγραμμα Safari, που σχετίζονται με τη φυλή, την εθνικότητα, την υγεία, τη σεξουαλικότητα και τα οικονομικά των χρηστών.

Στη συνέχεια, η Google δημιούργησε ομάδες με ετικέτες όπως «λάτρεις του ποδοσφαίρου» και προσέφερε στους διαφημιστές την ευκαιρία να στοχεύουν αυτές τις ομάδες μέσω της πλατφόρμας πωλήσεων διαφημίσεων DoubleClick.

Πηγή: fortunegreece.com