Ανεβάζει ταχύτητες το Διαδίκτυο: 28η σε 142 χώρες στο mobile internet η Ελλάδα

    Από: Startup Team

Τις επιδόσεις της στις ταχύτητες του Διαδικτύου βελτιώνει η Ελλάδα. Η χώρα κερδίζει έδαφος, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στο mobile internet, όσο και στις ταχύτητες στο σταθερό Διαδίκτυο, με τη θέση της να είναι σαφώς καλύτερη στο πρώτο πεδίο, ενώ συνεχίζει να υστερεί στο δεύτερο.

Για το 2022, η Ελλάδα τερμάτισε στην 28η θέση – ανάμεσα σε 142 χώρες – όσον αφορά τη μέση ταχύτητα download στο mobile internet, ενώ κατετάγη στην 94η θέση – μεταξύ 190 χωρών – στις ταχύτητες του σταθερού Διαδικτύου. Στο mobile internet η Ελλάδα, με μέση ταχύτητα download τα 61,40 Mbps, βελτίωσε τις επιδόσεις της κατά 4 θέσεις, ενώ στο σταθερό ευρυζωνικό δίκτυο, με μέση ταχύτητα download τα 42,79 Mbps, κατά 2 θέσεις.

Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2022 η μέση ταχύτητα download στο mobile internet αυξήθηκε σχεδόν κατά 17%, ενώ οι ταχύτητες στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις επιτάχυναν κατά τουλάχιστον 28%. Σύμφωνα με το Speedtest Global Index της ανεξάρτητης εταιρείας μετρήσεων Ookla, το 2022, το Κατάρ, η Νορβηγία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν οι τρεις χώρες με το πιο γρήγορο mobile internet, παγκοσμίως.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr