Ανοδικά κινούνται οι παγκόσμιες δαπάνες για υποδομές Cloud

    Από: Startup Team

Ακμαία παραμένει η παγκόσμια αγορά υποδομών Cloud, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν πάψει να είναι τόσο φρενήρεις όσο τα πρώτα χρόνια της πανδημικής κρίσης. Εντούτοις, οι δαπάνες για υποδομές Cloud συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, δεδομένων των αυξημένων αναγκών επιχειρήσεων, οργανισμών και κρατών για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μόνο το β΄τρίμηνο του 2023 η παγκόσμια αγορά υποδομών Cloud διευρύνθηκε κατά 10 δισ.δολ., με την αξία της να φτάνει, συνολικά, στα τέλη του Ιουνίου τα 64,8 δισ.δολ., αυξημένες κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών για υποδομές Cloud από έτος σε έτος μειώνεται σχεδόν αναπόφευκτα: από 20% αύξηση το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σε 19% το πρώτο τρίμηνο του 2023 και 18% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για Cloud θα μπορούσε να επιταχυνθεί εκ νέου» σχολιάζει σε σχετικό report της η εταιρεία Synergy Research Group.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κινεζική αγορά θα μπορούσε να επιστρέψει σε πιο ταχεία ανάπτυξη, καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και πολλές επιχειρήσεις έχουν πλέον αναθεωρήσει και βελτιστοποιήσει τη χρήση του cloud και στρέφονται στη δημιουργία νέων φόρτων εργασίας, όπως παραγωγικές εργασίες AI» επισημαίνουν οι συντάκτες της ίδιας ανάλυσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr