Αυξάνονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων για online backup

    Από: Startup Team

Πιο επίκαιρο από ποτέ – ίσως – στο παρελθόν γίνεται σήμερα το θέμα της τήρησης εταιρικών αντιγράφων ασφαλείας, το γνωστό back up. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρικά δίκτυα, παγκοσμίως, θα αυξηθούν κατά 50% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

“Τώρα που οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μέρος της καθημερινής δραστηριότητας των εταιρειών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μπουν σε εφαρμογή όλα τα πιθανά μέτρα ασφαλείας. Στον σημερινό κόσμο, όπου οι εταιρείες συνηθίζουν όλο και περισσότερο να έχουν διαδικτυακή παρουσία και διαχείριση, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν εργαλεία, που προστατεύουν όλες τις ψηφιοποιημένες πληροφορίες”, αναφέρει η Check Point Software.

Η εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Backup, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31η Μαρτίου, επισημαίνει την ανάγκη προστασίας των εταιρικών αντιγράφων ασφαλείας: “Οι εταιρείες μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους, γιατί πλέον το ερώτημα δεν είναι αν μια εταιρεία θα πέσει θύμα επίθεσης ή όχι, αλλά πότε αυτό θα συμβεί”.

Η Check Point Software διαπιστώνει ότι σήμερα οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και πιο συστηματικά στο cloud για την ασφαλή αποθήκευση των εταιρικών αντιγράφων ασφαλείας τους. “Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud, τα εταιρικά δεδομένα και οι εφαρμογές προστατεύονται από έναν διακομιστή σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Οι εταιρείες μπορούν να αποθηκεύουν και να διατηρούν τα δεδομένα της εταιρείας και των πελατών από οπουδήποτε, αποφεύγοντας την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση τεχνολογικής αποτυχίας ή κυβερνοεπίθεσης”.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr