Δέκα ακόμη χρόνια περιαγωγής στην Ε.Ε. χωρίς πρόσθετες χρεώσεις

    Από: Startup Team

Τη δυνατότητα να κάνουν κλήσεις, να στέλνουν sms και να συνδέονται στο Διαδίκτυο με τις ίδιες χρεώσεις που απολαμβάνουν στη χώρα τους, όταν ταξιδεύουν εντός Ε.Ε., θα έχουν οι Ευρωπαίοι για άλλα δέκα χρόνια. Αυτήν τη δυνατότητα εξασφαλίζει η ανανέωση του κανονισμού “Roam-Like-At-Home” – ο Κανονισμός της Ένωσης για τη δωρεάν περιαγωγή.

Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022 και παρατείνει τη δωρεάν περιαγωγή, που θεσπίστηκε στην Ε.Ε. το 2017, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη για κλήσεις που πραγματοποιούν ή δεδομένα που χρησιμοποιούν, ενώ ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε.

Την ανανέωση του Κανονισμού για ακόμη μία δεκαετία ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο τον Δεκέμβριο είχε καταλήξει σε πολιτική συμφωνία με το Συμβούλιο για παράταση του κανονισμού για την κατάργηση των πρόσθετων τελών περιαγωγής (“roaming”).

Στη βάση του ανανεωμένου Κανονισμού, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν κλήσεις, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό εντός της Ε.Ε. χωρίς πρόσθετα τέλη πέραν εκείνων που, ήδη, πληρώνουν στη χώρα τους. Επιπλέον, θα δικαιούνται την ίδια ποιότητα και ταχύτητα σύνδεσης στο εξωτερικό όπως και στη χώρα τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr