Δύο νέες πόλεις κάθε μέρα αποκτούν πρόσβαση σε 5G δίκτυα

    Από: Startup Team

Εκθετική δείχνει να είναι η εξάπλωση της τεχνολογίας του 5G, παγκοσμίως, με την πανδημία και τη γεωπολιτική αστάθεια να μην ανακόπτουν σε σημαντικό βαθμό τη διείσδυση της επόμενης γενιάς κινητών επικοινωνιών. Πλέον, οι πολίτες σε περίπου 2.000 πόλεις σε 72 χώρες, ανά τον κόσμο, έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 5G.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της εταιρείας Viavi Solutions, περίπου δύο νέες πόλεις στον πλανήτη μπαίνουν στην εποχή του 5G καθημερινά, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν τη νέα γενιά δικτύων να έχει την ταχύτερη εξάπλωση από όλες τις προηγούμενες.

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2022, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, άλλες 635 πόλεις, παγκοσμίως, είχαν συνδεθεί στο άρμα του 5G, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 1.947. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Αργεντινή, το Μπουτάν, η Κένυα, το Καζακστάν, η Μαλαισία, η Μάλτα και ο Μαυρίκιος.

Από γεωγραφικής σκοπιάς, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) πρωταγωνίστησε σε αυτήν την κούρσα, με 839 πόλεις να μπαίνουν στην εποχή του 5G, το εξεταζόμενο διάστημα.

Η επίδοση αυτή ξεπερνά την αντίστοιχη της περιοχής της Ασίας – Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης Κίνας, όπου 689 νέες πόλεις απέκτησαν πρόσβαση σε 5G. Η Αμερική ακολούθησε με 419 αμερικανικές πόλεις να συνδέονται και αυτές σε δίκτυα 5ης γενιάς κινητών επικοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr