Έντονα ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι δαπάνες για cloud

    Από: Startup Team

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η παγκόσμια αγορά cloud, η οποία βγαίνει κερδισμένη από τις επιταχυνόμενες πρωτοβουλίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για ψηφιακό μετασχηματισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες υποδομής cloud αυξήθηκαν κατά 34% τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των $55,9 δισ., καθώς οργανισμοί και επιχειρήσεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις στρατηγικές ψηφιοποίησης για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς. Η εταιρεία ερευνών Canalys εκτιμά ότι οι σχετικές δαπάνες ήταν κατά $2 δισ. περισσότερες από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά $14 δισ. σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2021.

Οι τρεις κορυφαίοι πάροχοι της αγοράς υπηρεσιών cloud, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, ευνοήθηκαν από τη διεθνή συγκυρία της ψηφιοποίησης σε ευρεία κλίμακα, αυξάνοντας συνδυαστικά κατά 42% σε ετήσια βάση τα παγκόσμια έσοδα τους.

“Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός, που στηρίζεται στο cloud, έχει γίνει προτεραιότητα, καθώς επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, με απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και με τη γεωπολιτική αστάθεια. Οργανισμοί όλων των μεγεθών και κάθετες αγορές στρέφονται στο cloud για να εξασφαλίσουν ευελιξία και ανθεκτικότητα απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις”, αναφέρει η ανάλυση της Canalys.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr